0

П ред любопитна дилема е изправена приятелката на английския национал Конър Галахър.

Айне Мей Кенеди не е сигурна кой отбор да подкрепя в днешното дерби от Лига на нациите между Ейре и Англия. Мацката, която е професионална танцьорка, е родена в Ирландия, а в същото време нейният любим е в състава на „Трите лъва“.

Попитан за кой ще вика гаджето му, новото попълнение на Атлетико (Мадрид) беше в недоумение.

„Всъщност не знам. Тя винаги ме подкрепя, но очевидно е ирландско момиче и съм сигурен, че няма нищо против Англия да загуби“, призна 24-годишният халф, който вероятно ще остане резерва в първия мач на временния селекционер Лий Карсли.

Галахър и Айне Мей са заедно от близо 6 години и медиите на Острова очакват в най-скоро време двамата да се сгодят. Националът призна, че наскоро е гостувал в Ирландия, за да гледат мач. Не става въпрос обаче за футбол, а за местната традиционна игра хърлинг (състезатели гонят топка със стикове, като може да бъде докосвана с крака и ръце – б.а.).

„Приятелката ми е от Корк и отидохме в Дъблин, за да ги подкрепим във финала срещу Клеър. Прекарахме си страхотно. Наистина ми хареса да видя и семейството й на стадиона. Беше наистина интересно. Това е вълнуващ спорт и труден, за да бъда честен. Никога преди не бях гледал мач на живо по хърлинг, много е интензивен“, сподели Галахър.

Той коментира и трансфера си за 34 млн. паунда в Атлетико, както и твърденията, че не е бил достатъчно добър за Челси.

„Не мисля, че това е вярно. През миналия сезон имах добри изяви с Челси, като Почетино ми се доверяваше във всеки мач. И феновете оцениха това, което направих на терена. Челси сам взима решенията и те привлякоха някои топ играчи с дълги договори. При мен не беше такава ситуацията, но в крайна сметка това, което се случи, е добро за всички, така че всички са щастливи“.