0

А лександър Везенков изведе Олимпиакос до втори трофей за сезона - Купата на Гърция, след като по-рано отборът грабна и Суперкупата. Заради ключовата си роля при 85:57 над Перистери баскетболистът ни стана MVP на финалния мач.

27-годишният национал публикува в социалните мрежи снимка с трофея, който е втори пореден и общо 11-и за гранда от Пирея. „Гордея се с теб“, написа отдолу приятелката на Саша - Никол Елефтeриаду (25). Красивата ватерполистка, която по-рано този месец също вдигна купата на страната с женския отбор на Олимпиакос във водната топка.

В неделя вечер Везенков изигра пореден отличен мач и реализира 20 точки, от които 4 тройки, 5 борби и 5 асистенции за 20 минути на терена. Изключителното място на Спортист №1 на България за 2022 г. в неговия тим му донесе сравнения с двигателя на Манчестър Сити Ерлинг Холанд. „Не мога да го приема, аз съм доста скромен. Щастлив съм да допринасям за победите на отбора“, призна българинът пред sport24.gr.

В същото интервю Саша обясни, че е работил много сериозно през лятото. “Така подготвих тялото си за състезанията, пътуванията, всичко. Определено се уморявам, но екипът се грижи за всички нас“.

206-сантиметровият Везенков бе попитан и за конкуренцията за приза за най-полезен състезател в Евролигата. „Отново ще ви дам странен отговор, но ще бъда честен. Това, което ме вълнува, е да се класираме за Финалната четворка. Остават ни 10 мача от редовния сезон и трябва да останем концентрирани. Ако стигна до отличието, тогава добре. Но ние играем отборен спорт и тимът е този, които ще те вдигне. Най-важното нещо е да печелим титли. Спечелихме две от четири. Трябва да останем смирени и амбицирани. Никой не е подписал договор с гаранция за успех. Работим много, има хармония между нас и това се отразява на терена“.

Съотборникът на Везенков - Алек Питърс, който пък с 26 точки бе най-резултатен срещу Перистери, каза, че двамата се мотивират един друг: „Това си личи. Саша прави отличен сезон, а аз също имах някои добри моменти, така че се надявам да продължим да си помагаме“.