0

И зключително куриозна случка разказа Роджър Федерер при участието си в Шоуто на Тревър Ноа.

Маестрото скри топката на тв водещия и публиката с преживяното на „Уимбълдън“ преди две седмици.

Тогава 41-годишният швейцарец за първи път в живота си посетил „Ол Инглънд Клъб“ извън рамките на турнира или на олимпийските игри през 2012 г. „Отидох в Лондон за второ лекарско мнение, тъй като напоследък коляното ме тормози. Бях с треньора ми Северин Люти и тъй като след прегледа ни остана време за убиване, му предложих да пием чай на „Уимбълдън“ -  сподели Федерер - С колата се насочих към входа за гости и когато стигнахме, се обърнах към Северин: „Ще поговоря с жената на входа, всичко е под контрол“. Но не беше“, разсмя се носителят на 20 титли от Големия шлем, първата от които спечели именно в Лондон.

„Попитах охранителката откъде можем да влезем на територията на комплекса, а тя ми поиска членска карта. Тъй като не очаквах, че ще идвам, въобще не се бях подготвил, а картата сигурно е някъде у дома. Така че й отговорих, че съм член на клуба и просто искам да вляза вътре. Неловко ми е да си го призная, но накрая й казах: „Аз съм осемкратен шампион тук. Моля, повярвайте, че съм член на клуба“.

Тя обаче не го пуснала и Федерер се насочил към друг вход. „Там случайно минаващ човек ме помоли за селфи. Не можете да си представите с какво удоволствие се съгласих“, добави през смях звездата. „Охранителите също ме познаха: „О, мистър Федерер, какво правите тук? Имате ли членска карта?“. А аз ми отговорих: „Неее, но мога ли да вляза?“. Те организираха всичко и дори пихме чай с президента на клуба. Идваше ми отвътре да помахам на онази жена, но не го направих“, завърши историята си Рождър, който пусна снимка на трофея от най-стария тенис турнир със следния коментар: „Радвам се да те видя отново“.

С Тревър Ноа откриха, че имат много общо - и двамата са с корени от ЮАР (оттам е майката на Федерер - Линет) и обичат тениса.