0

О свен невероятна гимнастика и спортна драма в олимпийския финал при ансамблите, осемте хиляди зрители в „Арена Порт дьо ла Шапел“ станаха свидетели и на предложение за брак.

Получи го капитанът на Италия Алесия Маурели, след като с отбора й се окичиха с бронзовите медали, изпреварвайки само с 3 десети българките.

Направо на терена звездата каза „да“ на приятеля си Масимо Бертелони, който й падна на колене с годежен пръстен в ръка след 2-годишна връзка. „Ти си луд“, възкликна Маурели, преди да прегърне своето момче под аплодисментите на съотборничките си и публиката.

По-късно тя разказа: „Миналата година се пошегувах с него, че аз ще му предложа брак. Изобщо не очаквах, че той ще го направи сега. Не мога да изразя емоциите, които изпитвам“.

„Това е един от най-хубавите дни в живота ми – ще го помня вечно - увери Алесия, която е част от военновъздушните сили в родината си. „Медалът е наш и на една нация с големи мечти. Подарихме си една мечта и 40-ия медал на най-успешния състав в историята“.

Маурели, която след две седмици навършва 28 години, е истински ветеран. Заедно с другата най-опитна Мартина Чентофанти имат зад гърба си 4-то място в Рио и бронз в Токио 2021, когато Алесия мисли да се откаже след 16 г. в спорта. Това, че следващият олимпийски цикъл е само 3 г., обаче я изкушава до продължи с тима на Пеперудите, както ги наричат феновете. Всички момичета имат еднакви татуировки – на думата „бойци“, а самите те казват, че са по-близки и от сестри.

Най-младата сред петте е 21-годишната дебютантка Лаура Парис. „Между нас има толкова силна връзка, че тя си личи и на килима – в това е най-голямата ни сила. Освен това този медал носи моето име и някои хора ми казаха, че това е съдба“.

Златото в Париж отиде у ансамбъла на Китай, като за първи път го спечели отбор извън Европа, откакто тази дисциплина е включена в олимпийската програма в Атланта’96. С второто си място израелките също написаха история, защото досега нямаха отличие при ансамблите.