0

М олдовската гимнастичка Емили Безнос e постигнала нещо невероятно – само на 16 г. е завършила за бакалавър в Калифорнийския университет. Миналото лято красавицата получи диплома в областта на когнитивните науки и въпреки това не изостави кариерата си в спорта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Beznos (@emily.beznos)

По време на европейското в Будапеща тя получи специална награда SmartScoring заради успеха си извън килима. Заради изключителните си способности в училище Емили е приета да следва висше образование едва на 14 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Beznos (@emily.beznos)

„В училище бях свикнала да съм най-малката и въпреки крехката ми възраст, когато ме приеха в UCLA, всички бяха много приятелски настроени. Никой не знаеше на колко години съм. Мисля, че няма нищо невъзможно и ако наистина искаш нещо, можеш да го постигнеш. Много съм благодарна за наградата, учредена през 2018-а, основана, за да служим за вдъхновение за бъдещето поколение гимнастички“, каза 18-годишната Безнос, която вече прави магистратура по клинична психология, а същевременно се готви за следващите състезания - Гран при на Бърно и Световната купа в Милано.