0

С олена глоба в размер на 420 000 евро отнесе бившият вратар на Германия Йенс Леман. Окръжният съд в Щарнберг, Горна Бавария, беше безмилостен към бившия футболист, който през юли 2022-ра нахлу в имота на съседа си с моторна резачка.

54-годишният Леман отразял греда от покрива, защото пречела на гледката му към езерото. Всичко било заснето от камера за наблюдение, която Йенс изключил от контакта, но тя продължила да работи на резервна батерия и злодеянието му било документирано с резервната батерия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jenslehmannofficial

В крайна сметка миналият през Шалке, Милан, Борусия Дортмунд, Арсенал и Щутгарт страж признал, че случайно носел моторен трион, но не помнел нищо друго от инцидента. Прокуратурата в Мюнхен, която поиска и условна присъда от 10 месеца затвор, обвини футболиста за взлом в новопостроен гараж с цел раздаване на насилствено правосъдие.

По време на процеса Леман „постоянно се е представял за жертва на съдебната система“, каза съдия Таня Валтер. Той обаче „не беше жертва, а извършител“ и представи „възмутителни истории“ в своя защита. “Единственият човек, който се е държал по начин, накърняващ собствената му репутация, е самият обвиняем", отсече Валтер.

Според местните медии тези действия на Леман и други негови изцепки предполагат диагноза „антисоциално разстройство на личността“, при което засегнатото лице има малко емпатия към другите и често пренебрегва правилата и нормите“. Според доклада на прокурора се посочва как Йенс, който е печелил милиони на терена, избягвал таксите за паркиране, като минавал с превишена скорост под бариера на летището в Мюнхен. Това се случило на два пъти, при които дължал под 300 евро. Леман проследявал друго превозно средство и се промъквал със своето порше хибрид, преди бариерата да падне. От летището му пратили имейл със сметките за използване на паркинга и настояване да я плати, но някогашната звезда твърди, че не е получавал подобно писмо.

Твърди се също, че е обидил полицаи, когато те се опитали да конфискуват книжката му за ползване на телефон при шофиране. Когато служителите на реда дошли в къщата му, Леман ги нарекъл лъжци и че имат „неизправност в мозъка“.

От 1999 г. Йенс е женен за учителката Кони, която го дарява с Матс и Лизелота, съответно на 23 и 17 г. Освен това звездата осиновява Ласе, сина й от брака с друг футболист - Кнут Райнхард.