0

Eмблематични двойки се разпаднаха през 2022-ра, като тон за песен даде Франческо Тоти през февруари. След това драматична раздяла преживяха Жерар Пике и Шакира, Мауро Икарди и Уанда Нара, Том Брейди и Жизел Бюндхен, а Адриано се разведе само след 24 дни брак... Под въпрос е и връзката на Григор Димитров с богатата наследница Лолита Османова, която май приключи през есента. В средата на октомври, 2 г. след началото на романса й с тенисиста, рускинята обяви, че посоката на живота й се е променила.

Дни по-късно тя увери в Инстаграм, че думите й не се отнасят за нейните лични отношения, но в последните месеци Лола не пътува с Гришо. И докато нашият посрещна Коледа в Дубай с родителите си и близките на своята приятелка - арабската художничка Самар Сатамян, Османова е със семейството си в Маями. Остава да видим дали тя ще придружи Димитров в Австралия, както направи тази година.

Димитров на Коледа с родителите си и със семейството на Самар (вляво).

 Димитров на Коледа с родителите си и със семейството на Самар (вляво).
Инстаграм

Тоти и Илари

Италианските медии заговориха за криза в брака им още през февруари, като по-късно легендата на Рома призна, че е направил всичко възможно да го спаси. На 12 юли обаче 41-годишната тв водеща официално обяви в Инстаграм края на приказката си с Тоти (45), от когото са синът й Кристиан (17) и дъщерите Шанел и Изабел, съответно на 15 и 6 г. "След 20 години заедно и три прекрасни деца бракът ми с Франческо приключи“, написа Илари, а Тоти добави, че раздялата, макар и болезнена, е нямало как да бъде избегната.

„Всичко, което казах и направих през последните месеци, беше казано и направено, за да защитим нашите деца, които винаги ще бъдат основният приоритет в живота ми. Ще продължа да бъда близо до Илари в отглеждането на трите ни прекрасни деца, винаги уважавайки съпругата ми“, увери Франческо, който вече живее в нов дом с Ноеми Боки. Двамата имали връзка повече от година, а заради нея тя изоставила бащата на сина и дъщеря си. Колкото до Блази, тя също отново е влюбена - в германски бизнесмен, с когото дори отиде на почивка в Сен Мориц.

Пике и Шакира

Жерар сложи край на кариерата си след скандалната раздяла с Шакира

 Жерар сложи край на кариерата си след скандалната раздяла с Шакира
gettyimages.com

Шакира и Пике се разделиха изненадващо в началото на май след 11-годишна страстна любов. Причината е изневяра на звездата на Барселона с русокосата студентка Клара Чия Марти (23), която Пике дори наел на работа в компанията си за спортен мениджмънт. Когато колумбийката научила, тя го приела като временна забежка. „Поговориха и изгладиха отношенията си - разкри репортерката Мариса Мартин-Бласкес. - Клара си намери нов приятел, но това не се хареса на Пике и той възобнови връзката си с нея. Той призна пред родителите си за аферата и те застанаха зад него, но го съветваха да признае всичко на Шакира“.

45-годишната певица бе съсипана от лъжите на 10 г. по-младия от нея Жерар, заради когото тя загърби живота си в САЩ и сложи музиката на втори план. Последва яростна битка за милионите им и бъдещето на синовете им - Милан, на 9, и Саша, на 7 г. В крайна сметка Шакира реши да ги отведе в Маями, за да ги спаси от папараците, които буквално спят пред дома им в каталунската столица през последните месеци. Медийното внимание явно се оказа непоносимо и за самия Пике, който на 3 ноември сложи край на кариерата си в Барса, където изигра 397 мача от 2008-а насам и вдигна над 30 трофея.

В интервю за сп. „Ел“ Шакира коментира така раздялата: „Един от най-трудните и мрачни моменти в живота ми. Замълчах и просто се опитах да обработя всичко. Трудно ми е да говоря, особено защото все още преминавам през това и съм публична личност. Да имаш голяма мечта и да видиш завинаги разбито или разпаднато семейство, е може би едно от най-болезнените неща, през които можеш да преминеш”.

Хумелс и Кати

Матс Хумелс с Кати и синът им

 Матс Хумелс с Кати и синът им
Инстаграм

Германският национал Матс Хумелс се разведе с тв водещата Кати през лятото, след като в рамките на година тя го залови в серия изневери. 34-годишният защитник на Борусия (Дортмунд) и неговата връстничка са заедно от 18-годишни. Заради сина си Людвиг (5) те запазиха добри отношения, а Кати призна, че си търси мъж в Интернет. Навръх рождения ден на Матс на 16 декември блондинката се показа като широко скроена и написа в Инстаграм: „Желая ти само хубави неща. Опитвам се да бъда позитивна, както винаги. Любовта е по-красива от омразата“.

Икарди и Уанда

Голямото семейство на Уанда Нара и Мауро Икарди се разпадна

 Голямото семейство на Уанда Нара и Мауро Икарди се разпадна
Инстаграм

Съдбата на цели пет деца бе заложена на карта заради не по-малко драматичния разрив между Мауро Икарди и неговата съпруга и мениджър Уанда Нара. Всичко започна, когато бившият аржентински национал, а сега играч на Галатасарай, беше хванат в крачка с актрисата Чайна Суарес. Въпреки че флиртът не просъществува, стомната беше счупена.

След месеци на спекулации през септември 35-годишната Уанда заяви в социалните мрежи: „Много ми е болно да изживея този момент, но би било по-добре за всички да го чуят от мен. Моля ви да влезете не само в моето положение, но и в това на нашите деца”. Нара има дъщери Франческа (7) и Исабела (6) от 29-годишния Икарди, а той отглеждаше като свои и трите момчета от бившия му съотборник в Сампдория Макси Лопес.

Въпреки че децата останаха в Истанбул, Уанда прекара цял месец в Буенос Айрес и там се хвана с младия рапър Л-Ганте. В Аржентина изчислиха, че разводът ще струва на Мауро $100 млн., тъй като едрогърдата блондинка има претенции към половината от заработеното по време на кариерата му, минала основно в Интер и ПСЖ.

Брейди и Жизел

Том Брейди и Жизел Бюндхенсъщо вече не са заедно

 Том Брейди и Жизел Бюндхенсъщо вече не са заедно
Getty.com

Любимците на Америка Том Брейди и Жизел Бюндхен сложиха точка на 13-годишния им брак, който отстрани изглеждаше перфектен. Това се случи не заради трети човек, а защото куотърбекът не успя да се раздели с вечната си любовница - американския футбол. През март 45-годишният Том обяви, че слага край на легендарната си кариера, но само 40 дни по-късно се отказа от намерението си и се завърна в Тампа Бей.

Бразилската менекенка прие това като предателство към цялото й семейство, което дълго страдаше от постоянните отсъствия на Брейди. „През последните дни аз и жена ми финализирахме развода си след 13 години брак. Ние достигнахме до това решение като приятели и с благодарност за времето, което прекарахме заедно. Благословени сме с чудесни деца, които ще продължат да бъдат център на нашия свят”, гласеше официалната позиция на най-успешния играч в историята на НФЛ и седемкратен шампион.

С 42-годишната Жизел той трябваше да раздели богатство от над $700 млн. И докато Том остана във Флорида за празниците заради професионалните си ангажименти, тя заведе сина им Бенджамин (13) и дъщерята Вивиан (10) на дълга ваканция в родината си.