0

А встралийският състезател по конен спорт Шейн Роуз запази правото си да пътува на четвъртите си олимпийски игри, въпреки че се появи почти гол на турнир в Сидни.

Участниците в „Wallaby Hill Extravaganza“ бяха поощрявани да носят по-екстравагантни облекла, но 50-годишният Роуз скандализира публиката, яздейки само по оранжеви манкини. Така се нарича банският костюм на филмовия герой Борат. Освен това Шейн смени още два тоалета – на още един филмов герой и в костюм на горила. Федерацията по конен спорт на Зеления континент беше принудена да се извини и призова домакините да бъдат по-стриктни при дрес контрола, а Шейн се оправда, че не е имал намерение да обижда никого. Той има сребърни медали в отборната надпревара по всестранна езда от Пекин 2008 и Токио 2022, а в Рио 2016 завоюва бронз.

"С малко късмет скоро всички ще се смеем на тази ситуация. Носих костюм, който можете да видите в тематичен парк или на плажа. Може би никой не е яздил кон с него, но... Мисля, че съм добър човек и правя много за спорта. Не смятам, че съм извършил нещо нередно", оправда се Роуз.