0

Б роени дни след като Кристиан Пулишич вкара на Бразилия, той представи официално новата си приятелка – голфърката Алекса Мелтън. Атакуващият халф на Милан се върна в САЩ, за да участва в Копа Америка, и имаше решаваща роля за 1:1 срещу селесао в последния приятелски мач във Флорида.

48-ото издание на Копа Америка тази година почти съвпада с европейското и ще се проведе от 20 юни до 14 юли. Домакин едва за втори път в историята ще е САЩ. Преди да се присъедини на лагера в Далас, Кристиан отдели време за семейството си, на което представи Алекса. Той публикува в Инстаграм фотографии от това гостуване, а самата красавица вчера пусна стори, на което футболистът държи тяхна полароидна снимка.

По-рано този месец Пулишич и Мелтън бяха забелязани за първия път заедно в родния щат на играча Пенсилвания, където 23-годишната състезателка дебютира на US Open в Ланкастър. Алекса е завършила комуникации в университета на Южна Калифорния и стана професионалистка преди година, а започва да тренира чак на 12 г.

„Дядо й Рог Тенко я покани да направят една партия. Тя винаги е била много атлетична и борбена - разказва майка й Татяна. - Беше много малка, играеше софтбол и футбол, а хората казваха, че има лъвско сърце. Баща й, който е бил бейзболист, я научи как да се състезава. Тя беше готова да се надпреварва за всичко, дори и да е само за близалка. От футбола я отказа един особено брутален сблъсък“.

25-годишният Пулишич също е луд по играта със стик, а в Инстаграм често пуска кадри, докато играе. Затова феновете шеговито го наричат „Тайгър Уудс на футбола“. Кристиан, чийто дядо е хърватин, е най-голямата звезда от златното поколение на Америка. В Италия той приключи най-добрия си клубен сезон, завършвайки с 15 гола и 10 асистенции. Пулишич беше и сред тримата финалисти при избора за най-добър полузащитник в Серия А, като загуби от Хакан Чалханоглу (Интер). Сега с националния той стартира срещу Боливия на 23 юни в Арлингтън, играе срещу Панама 4 дни по-късно в Атланта и затваря груповата фаза срещу Уругвай на 1 юли в Канзас Сити.