0

Б аба Веска Узунова от русенското село Черешово получи поздравления лично от Новак Джокович за 81-вия си рожден ден.

Невероятната изненада организира нейната внучка Боряна Узунова, един от най-успешните предприемачи на България до 30 г. и основател на компания, посветена на елиминирането на отпечатъка от модната индустрия. 

Баба й проследила всички мачове на Australian Open, където световният №1 в тениса вдигна рекордната си 10-а титла и общо 22-а за Големия шлем, с което се изравни на върха във вечната ранглиста с Рафаел Надал. След турнира възрастната жена признала на Боряна, че голямата й мечта е да гледа сърбина на финал от Големия шлем и то от неговата ложа заедно с цялото му семейство, да вика най-силно и да прегърне майка му Дияна.

Внучката публикува в Инстаграм думите на своята баба и нейната последователка Галина Михайлова (Мис България Свят 2016) успя да я свърже с чичото на Ноле – Горан, който е голям приятел на България и дори бе директор на Sofia Open 2019. Каква бе изненадата на баба Веска, когато на 7 февруари получи по телефона едновременно честитки за празника от Боряна и от самия Ноле. Той за пореден път демонстрира топлото отношение към почитателите си, изпращайки специално записан поздрав.

„Бабо Веске, честит рожден ден от Новак Джокович! Пожелавам ти всичко най-добро, да живееш още много дълго и ти благодаря, че ме подкрепяш и следиш мачовете ми“.

Неговите думи трогнаха не само рожденичката, но и внучката й, която се разтрепери от вълнение, докато гледаше реакцията на любимата си баба.

„Ноле, благодаря ти за това, че си еталон за величие, превъзходство, психологическа устойчивост, скромност и семейни ценности. Каква легенда си само! Бабо, легенда в моя свят, благодаря ти, че отново ни вдъхнови с духа си, с мечтите си и ни научи, че думите „невъзможно“ и „твърде късно“ са нищо. Бъди благословена с още дълги години здраве, любов, усмивки и сбъднати мечти“, написа в Инстаграм Боряна и добави: „Още скачам от радост и всеки, който смяташе това за невъзможно (включително самата аз), си дължим по една мечта, която да сбъднем“.

Пред „Телеграф“ тя разказа, че баба й е била директор на детска градина. “Освен това от 40 години върши благотворителна работа за възрастните, има две деца и четири внуци“, завърши с гордост внучката.