0

Ф утболистът на Арсенал Букайо Сака показа колко голямо сърце име.

22-годишният английски национал дари 50 контейнера за живеене на село в Мароко, което бе силно засегнато от опустошителното земетресение в началото на септември. В него загинаха почти 3000 души, като 42-ама от тях са от въпросното селище. В дарените къщи от крилото подслон ще намерят 225 мароканци.

„Бях потресен, когато научих новината за природното бедствие. Веднага реших, че трябва да помогна с нещо и започнахме проучване как точно да се случи. Намерихме начин да подадем ръка сравнително бързо и успяхме да дадем покрив над главата на хората, да им дадем малко утеха и надежда на тези, които са загубили всичко не по своя вина.

Надявам се, че 84-те семейства и най-вече 89-те деца в контейнерите могат да си върнат частица от ежедневието“, заяви Сака и уточни, че контейнерите имат спален кът, кухненски бокс, санитарен възел и душ, както и електричество. „В ситуации, в които хората се борят за оцеляването си, губят домовете и близките си, виждаш още по-ясно привилегиите, които имаш“, добави младият футболист.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BigShoe (@bigshoe)