0

Б ившият български национал Стилиян Петров ще организира благотворителен „Мач на надеждата“, в който ще вземат участие редица звезди на световния и родния футбол. 

Събитието ще се проведе в Деня на Съединението на България - 6 септември, на Националния стадион „Васил Левски“ от 17:00 часа, а билетите са вече онлайн в продажба.

На специален брифинг бившият капитан на „лъвовете“ разкри само треньорите и по пет имена от отбор, като всички участници ще бъдат обявявани поетапно. 

Треньор на българския отбор ще бъде Димитър Димитров – Херо, а на световния – Мартин О’Нийл. 

За българския тим участие ще вземат самият Петров, както и Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов.

От отбора на чужденците в България ще пристигнат легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, бившият защитник на "червените дяволи" Неманя Видич, легендарният нападател на Селтик Хенрик Ларсон, бившата звезда на Арсенал и Астън Вила Робер Пирес, както и бившият нападател на Ливърпул и Атлетико Мадрид Луис Гарсия.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на болници в България и хора, лекуващи се от ракови заболявания, обяви още Стилиян, самият той преборил левкемията