0

П риказно красива рускиня озарява олимпиадата в Пекин. Тя се казва Юлия Канакина и феновете могат да я видят в улея, където е част от състезанията по скелетон.
26-годишната спортистка от Сибир в родината си е смятана за по-хубава дори от бившата приятелка на Григор Димитров – Мария Шарапова. Юлия се нареди на 84-то място в класацията за 100-те най-секси жени в Русия. Бившата тенисистка е на пет след нея. Първа е актрисата Любов Аксьонова.

Феновете често си задават въпроса как толкова крехко момиче е част от екстремен спорт като скелетона, в който дамите развиват максимална скорост 130 км/ч. Юлия има своето обяснение: „В живота съм доста страхлива. Страх ме да карам автомобил с висока скорост, а също от атракционните влакчета и съоръженията в аквапарка, от високото и дълбокото. В улея забравям всичко това“.

Шест години тя играла балет и била много добра, но спряла да танцува преди 10 години, когато в час по физическо дошъл треньор и се обърнал към учениците с думите: „Търся момичета, които бягат бързо. Събирам отбор за олимпиада“. „Не каза обаче, че ще се пускам с главата напред“, спомня си рускинята. Тя умувала две седмици и все пак решила да се пробва. Харесало й и останала в улея.

 

Красавица като нея няма как да е сама. Мъжът до нея е Михаил Мордасов, който е част от руския отбор по бобслей на игрите игрите в Пекин. Мечтата на влюбените е да си купят жилище в любимия Сочи. „Вече имам свой дом в Москва. В столицата тренирам. Често пътувам до Красноярск, където са родителите ми, а също до Новосибирск. Там живее моят човек“, разказа Канакина в интервю за „Советский спорт“. Тя признава още, че е ужасно срамежлива и никога не прави първата крачка. „Но разговори ли ме някой, не млъквам. Мога с часове да обсъждам всякакви теми“, която днес участва в първите два манша, в които завърши 11-а и 13-а, а днес ще продължи състезанието.