0

Г ригор Димитров хвърли в екстаз феновете си със свои кадри от кратко посещение в Милано. За визитата си в прочутата галерия „Брера“ тенис звездата избра шлифер, елегантен шал и шапка, заради което един от неговите почитатели го нарече „Шерлок Димитров“. Явно външният вид на хасковлията му е напомнил за прочутия детектив от книгите на Артър Конан Дойл.

В „Брера“ Гришо разгледа шедьоври на Рафаел, Андреа Мантеня, Тинторето, Пиеро дела Франческа и много други. Специално внимание той отдели на „Целувката“ на Франческо Айец. Творбата от 1859-а е една от емблемите на галерията, съставена от 38 зали. „И аз с удоволствие бих ти дала такава целувка“, увери последователка на Димитров в Инстаграм. „Ти самият си произведение на изкуството“, възхити се друга.

“Културата се отразява добре на духа“, гласеше един от стотиците коментари, а имаше и такъв: „Дано това е разпускащо за теб. Аз преподавам арт терапия и виждам положителния ефект върху моите ученици. А и тоалетът ти е добре подбран“.

32-годишният Димитров вече за дълго напусна Европа, защото се готви за новия сезон в клона на академията на Патрик Муратоглу в Дубай. Следващата спирка на световния №14 ще е „Етихад Стейдиъм“ в Абу Даби, където той ще играе на демонстративен турнир от 21 до 24 декември. Коледа той ще посрещне в самолета на път за Бризбейн, като в Австралия ще остане до края на първия турнир от Големия шлем за 2024 г.

Колкото до най-впечатляващия си спомен от 2023-а, Гришо каза: „Моето пътуване до Азия. Беше впечатляващо по толкова много начини. Невероятно от лична гледна точка. Мина доста време от последния ми път в Шанхай, така че наистина му се насладих”. Любимият му мач? „Имаше няколко мача, в които изобщо не очаквах, че ще спечеля. Първата среща на US Open (срещу Молчан – б. р.), както и тази в Пекин (срещу срещу Макдоналд – б. р)”.