0

Г ригор Димитров се включи на живо за видео интервю за официалния Инстаграм на Citiopen преди турнира във Вашингтон, който стартира на 30 юли. В него българинът разказа много любопитни неща. Една от фенките му написа „Ще се омъжим ли за мен“, но най-добрият роден тенисист я разочарова с думите: „Взет мъж съм“. Докато казваше това Григор определено изглеждаше много влюбен. Както е известно българинът ходи с Лолита Османова от известно време.

Григор разказа и за емоционалния съвет, който майка му Мария е дала, когато е бил дете. „Винаги можеш да станеш шампион, но най-важното е да бъдем добри хора. Майка ми казваше преди години, когато започнах да играя тенис като дете: „Григор, не ме интересува дали ще станеш най-великия шампион на всички времена. Важно е да си добър човек преди всичко“. Това ми се е запаметило в главата. Трудно е да си най-добрият приятел, най-доброто гадже, най-добрият син. Но трябва да се стараеш“, сподели още Димитров.

Той отговори шеговито и на въпрос „защо е толкова красив“. „Къпя се по пет пъти на ден, бръсна се добре, ходя на малко масаж. Може би за това съм толкова хубав“, каза с усмивка Димитров. Григор говори малко и за тенис. „Направих си добра почивка. Наистина този път го постигнах. Чувствах се много добре в последните 10 дни. Исках да превърна негативните мисли в позитивни“, обясни Димитров. “Турнирът във Вашингтон е страхотен. Всеки е приятелски настроен. Много е забавно дори. Наистина този турнир се отличава“, каза Григор. „Тази година направих много силен сезон на клей. Но аз не го гледах така. Вече не мисля много за настилката. Дали тревата, твърдото или клея ми пасват най-добре. Това може би идва с опита, който придобих през годините“, добави най-добрият български тенисист.


„По време на пандемията гледах много тенис. Аз съм фен на тениса. Спортът като цяло е в много интересно място. Има много силни млади играчи. Когато аз бях млад и гледах ранглистата, все едно изкачвах планина. Но аз имам много години пред себе си в тениса“, добави още Димитров.