0

Г ригор Димитров се похвали как разпуска между тренировките в Монако. Първата ни ракета реши да пропусне турнира в Акапулко и да си остане за малко у дома, като се поглези с пица. Докато позираше на Лазурния бряг, звездата ни написа: „Пица с гледка“. Част от неговите 1,1 млн. последователи го поздравиха, че е избрал такава с прошуто и гъби.

След вкусния обяд Гришо продължи заниманията си със своя британски треньор Джейми Делгадо. Докато двамата работеха върху волетата в “Монте Карло кънтри клъб“, между тях се разрази истинска битка на мрежата, завършила с бурен смях от страна на Гришо, който дори се просна на терена. Развеселен от случилото се остана и шампионът от Australian Open Яник Синер, който прекъсна тренировката си.

Въпреки кратката пауза и тази седмица Григор остава тенисистът с най-много победи през 2023 г. – 13, а освен това запази 13-ото си място в ранглистата с 2925 точки. Постижението му е впечатляващо, защото е в първата стотица вече 600 поредни седмици, тоест 11 години и половина.

Той ще атакува Топ 10 по време на американското си турне, което започва на 6 март с Мастърса в Индиън Уелс (от него той има да защитава едва 10 т.). Сега 10-и в света е Тейлър Фриц (САЩ) с 3150 т.

Междувременно на кулинарни размишления се отдаде и Лолита Османова, която споделяше живота на Димитров от 2020 до 2022 г. и дори посети родния му град Хасково през 2021 г. В момента тя е на дълга ваканция на Малдивите със своя приятелка. Докато събираше тен на плажа, 30-годишната рускиня реши да проведе чат с фенове. Един от тях я попита дали е опитвала шопска салата: „Да, опитвала съм. Наистина ми хареса, но не съм голям фен на салатите и зелениите“. Отговора си тя придружи със снимка от български ресторант, в който била яла един от най-вкусните телешки езици в живота си.

Пред последователите си Лола разказа, че до няколко дни се прибира в Дубай, където живее в центъра. По принцип най-добре се чувствала в Монако, където прекарвала над 6 месеца годишно.