0

Г ригор Димитров започна с победа участието си на турнира на твърд корт във Вашингтон от сериите ATP 500. Гришо се наложи със 7:6(6), 6:2 над американеца Макендзи МакДоналд на 1/16-финал за 1 час и 30 минути.

На осминафиналите българинът ще се изправи срещу победителя от двойката Емил Руусувуори от Финландия и Кей Нишиока от Япония.

В първия кръг Григор почиваше, тъй като е поставен под №5 в схемата, а МакДоналд, който е 60-и в световната ранглиста, надви Диего Шварцман от Аржентина с 6:3, 6:3.

Първият сет на двубоя помежду им бе изключително равностоен, като дори завърши без нито един пробив. До самия му край двамата вървяха гейм за гейм, като си размениха по един на нула. В тайбрека Григор показа по-здрави нерви и го взе с 8:6.

Вторият сет бе коренно различен от първия и започна с пробив за Димитров. Двамата набързо си размениха по един гейм на нула, а Гришо стигна до още един такъв за 4:2. Българинът проби в седмия гейм за 5:2, след което взе подаването си – гейм, сет и мач!

Победата даде нов повод за гордост на неговата възлюбена Мадалина Геня, която не спира да демонстрира колко много го обича. Откакто обявиха любовта си в края на април, румънката е неотлъчно до тенисиста. Тя пътува с него и за САЩ.

Гришо започна участието си с мач на двойки, като той и партньорът му Никола Маю (Фр) загубиха от Джейми Мъри и Майкъл Винъс със 7:6(3), 3:6, 5-10. С едно от отиграванията си нашият остави с отворена уста дори опитния Маю, който има пет титли от Големия шлем при тандемите.

Мадалина не пропусна да се похвали със спечелената точка от своето момче и написа: „Изумява хората още от 1991-ва“. Именно през тази година на 16 май е роден Григор.

Инстаграм