0

Г ригор Димитров съчета полезното с приятното и от днес вече има правото да управлява най-мощните мотори в света. Българинът никога не е крил страстта си към високите скорости и допреди това е имал завършена категория "B" за управление на мотоциклети, но явно това не е достатъчно за първата ни ракета и той иска да може да се докосне до най-висококубиковите машини (над 125). 

Любопитното е, че Григор е претърпял лек инцидент с мотор в миналото и разкрива пред американско списание, че се е отказал завинаги от превозните средства на две колела, но оттогава са минали над 10 години и изглежда топ тенисистът ни е преодолял своите притеснения, които някога са го спирали да даде воля на тази своя страст.

Световният номер 10 е трябвало да премине единствено през практичния изпит, тъй като вече е имал покрита категория за управление на въпросното превозно средство, а самият той не пропусна да се похвали с хубавите новини, като благодари на автошкола "Auto-ecole Georges", с чиито инструктори се е подготвил за поредното ново предизвикателство: "Толкова прекрасно изживяване и невероятни хора! Благодаря ви!" - написа Димитров в социалните мрежи, където качи снимка със собственичката на автошколата. 

Всичко това се е случило в Монте Карло, където Григор не спира да тренира на кортовете, които през миналата седмица станаха арена на дебютната клей "Мастърс" надпревара през сезона. Нашият сънародник се подготвя заедно с Джейми Делгадо, който за последно беше заедно с него на турнира в Маями, когато Димитров достигна до финал, а с тях е и кондиционния треньор - Себастиан Дюран. Вероятно още утре тримата ще отпътуват за Мадрид, където от 24 април ще можем да наблюдаваме втората клей "Мастърс" надпревара за годината, а родният ни представител ще почива на старта, тъй като ще е сред поставените тенисисти в състезанието.

Източник: tennis.bg