0

Р оля в „Топ Гън: Маверик“ е отказал седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. 37-годишният британец направи признанието в септемврийския брой на списание „Венити Феър“, чиято корица украси в яркорозов костюм.

Двамата с продуцента и главен герой във филма – Том Круз, са приятели отдавна. „Той е един от най-приятните хора, които сте срещали. Том ме покани на снимачната площадка преди години, когато правеше „На ръба на утрешния ден“, а след това изградихме добри отношения“, разказа Люис, който бил луд фен на „Топ Гън“ от 1986 г. и затова детската му мечта била да е пилот на изтребител.

Когато чул, че се готви продължение, си казал: „О, Боже, трябва да говоря с Том Круз“. „Рекох си: „Не ме интересува каква е ролята. Ако трябва, ще бъда чистач“. Мегазвездата приветствал идеята и съобщил на Люис, че няма да е статист, а един от пилотите на изтребители.

Снимките обаче били в разгара на сезона във Ф1 и Хамилтън още си спомня разговора с Круз и режисьора Джоузеф Косински. „Беше най-разстройващото обаждане в живота ми. Трябваше да им съобщя, че няма как да изпълня тази роля“, сподели асът на „Мерцедес“, който все пак ще се изяви в Холивуд. Той ще е продуцент на филм за своя спорт, в който ще играе Брад Пит, а Косински ще е режисьор. Зад гърба си Люис вече има няколко роли – в „Зуулaндър 2” и като глас в анимациите “Колите 2” и “Колите 3”.

Лятната си ваканция този път той прекара в Африка. “Най-накрая проследих корените си. Това пътуване е приземяващо преживяване. Придобих нова перспектива за живота, заобичах още животните и се сближих още повече с братята си, с които споделих това специално пътешествие. Първата ми спирка бе Намибия - едно от най-зашеметяващите места, които някога съм виждал“, призна Хамилтън.