0

Б лондинка на 47 години е сред най-важните хора в екипа на Люис Хамилтън. Именно тя утеши пилота през декември, когато той загуби титлата във Формула 1 в последното състезание за сезона.

Жената, отговорна за психическата устойчивост на британеца, е с него от 2016 година. Казва се Анджела Кулен и е родена пред август 1974 година в Нова Зеландия. Именно с нея са свързани надеждите и за новия сезон, който започва на 20 март в Бахрейн. „Тя е с мен от 6-7 сутринта до 10-11 вечерта. Ролята й в живота и кариерата ми е много, много важна. Не мога да си представя какво бих правил без нея“, признава Хамилтън.

По професия г-жа Кулен е психотерапевт, но за Люис е много повече от просто треньор. Тя често влиза в ролята на диетолог, шофьор, приятел и довереник за 7-кратния световен шампион. За нея самият Люис твърди, че е „най-хубавото, което може да ми се случи“, поне що се отнася до вземането на мъдри решения.

Преди него тя има опит и с други спортисти. Когато пристига от Нова Зеландия във Великобритания, започва работа с олимпийския комитет и подготвя състезатели по лека атлетика и триатлон. Неин приятел й дава идеята да започне работа с Хамилтън.
„Моята роля е да отнема напрежението, за да е сигурно, че състезанието ще протече гладко. В задълженията ми влиза и да управлявам графиците покрай пътуванията, храненията... Трябва да контролирам енергията, за да може Люис да е в оптимално психическо състояние“, разказва жената.

Спортът е позната материя за дамата от Нова Зеландия. Тренирала е хокей и между 15 и 21 години е част от националните отбори на родната си Нова Зеландия. Сега има дом в Швейцарските Алпи, където живее със съпруга си – треньор по колоездене, и двете деца.

„Благословена съм със своята работа, но едно от най-ценните неща е, че по цял ден съм в движение. В състезателните уикенди правя по 18 000 крачки, което е страхотно. Има моменти, в които изобщо не сядам. Движението държи тялото ми в кондиция“, доволна е от начина си на живот Анджела.