0

Н ова тенис двойка подпали тениса, разкривайки връзката си в Инстаграм. Става дума за френската легенда Ги Форже и словашката красавица Даниела Хантухова, които сложиха край на кариерите си съответно през 1997 и 2017 г.

Считаната за най-дългокрака в тениса публикува кадри от пътешествия и игра на голф с Форже, като написа на френско-италиански: „Обичам те, любов моя“. И добави: „Ти си моят ас“. Веднага заваляха честитки от колежки на Даниела, сред които Мартина Хингис, Агниешка Радванска, Габриела Сабатини, Каролин Вожняцки, Елена Веснина, Саня Мирза и др.

„Голяма целувка и за двама ви“, коментира бившата испанска звезда Алекс Кореча, който също като Хантухова прави кариера като коментатор.

181-сантиметровата красавица ще навърши 41 г. на 23 април, а Форже неотдавна стана на 59. Най-доброто класиране в кариерата на Даниела е №5, а има и 7 титли на сингъл и 9 при каретата. Върховите й резултати за Големия шлем са полуфиналът на Australian Open 2008 поединично, както и трите финала на двойки. Освен това тя е вдигала купите на всеки един от шлемовете на микс с различни партньори.

Достигалият до №4 в ранглистата Форже дълго беше женен за Изабел Шасанд-Бариоз-Шабрел, която го дари със синове Матийо (34) и Тибо (28).

Големият е танцьор и фотограф, а по-малкият играеше професионално тенис, но сега работи в областта на финансите в социалните мрежи и от 5 г. ходи с американската актриса Сара Кейн.

Като повечето френски тенис звезди Ги живее в Швейцария заради данъчните облекчения, а до 2021-а някогашният капитан на Франция за Купа "Дейвис" беше директор на „Ролан Гарос“, където го наследи Амели Моресмо.