0

Х ари Кейн издържа успешно изпита, разтръби „Билд“.

Нападателят вкара първия си хеттрик в Бундеслигата при победата 7:0 над Бохум, но не за това става въпрос, а за дебюта му на Октоберфест. „Никога не съм бил на фестивала, но видях суматохата и празнуващите хора из Мюнхен. Искам да усетя от културата на града“, заяви англичанинът след победата в събота. Ден по-късно той го направи и вече знае какво е чувството.

Капитанът на „Трите лъва“ се появи сам за разлика от повечето си съотборници. Неговата съпруга Кейт се грижи за едномесечния Хенри Едуард, четвъртото дете в семейството.

В шатрата на Байерн Хари обърна набързо литър бира, за да бъде посветен в магията на фестивала. Разбира се, той бе облякъл типичната баварска носия и се весели с останалите от отбора. „Много сме доволни от победата над Бохум и с чиста съвест ще вдигнем наздравици”, заяви Томас Мюлер, който също бе сам на празненството.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

Че всичко лошо е забравено пък показаха Юлиан Нагелсман, Хасан Салихамиджич и Оливер Кан. Треньорът бе уволнен именно от двамата бивши шефове през пролетта, но това не им попречи да седнат на една маса и да вдигнат пълни халби с бира.

Треньорът на Байерн Томас Тухел пък заяви с усмивка, че се надява никой да не е прекалил на Октоберфест.

Фестивалът води историята си от 1810-а, когато се провежда за първи път. Поводът е сватбата на Людвиг, станал по-късно крал на Бавария, с Тереза фон Сакс-Хилдбургхаузен. Тогава се провежда именно през октомври, откъдето носи и името си. През 1872-а е изтеглен за месец по-рано заради лошите метеорологични условия, както и остава до днес.

Рекордът е поставен през 2019-а, когато фестивалът е посетен от 6,3 милиона души, изпиват се 7,3 милиона литра бира, изяждат се 124 вола, 435 000 пилета и 120 000 наденички.

Всяка година във ВИП шатрите могат да бъдат забелязани известни личности, а тази организаторите се похвалиха с визитата на Арнолд Шварценегер и 30 години по-младата му приятелка Хедър Милиган.