0

Б ившата №1 в женския тенис Мартина Хингис се раздели със съпруга си Хари Лийман.

Двамата се взеха преди четири години – през лятото на 2018-а, след като около година преди това имаха връзка. Сега тя си събра багажа, взе дъщеря си и напусна семейния дом в Цуг (Швейцария). „Да, аз и Хари вече не сме заедно. Имаме различни планове за живота, различни цели и решихме всеки да върви по пътя си“, призна за промяната Хингис.

Мартина и Хари се познават покрай тениса. Той е спортен лекар и се грижеше за здравето на тенисистките от швейцарския отбор за „Фед Къп“. Работните отношения прераснаха в любов, която двамата узакониха пред 140 гости на приказна сватбена церемония в курорта Бад Рагац. През февруари 2019-а се роди дъщеря им Лиа.

„Хари е бащата на моята дъщеря и заради нея двамата ще поддържаме отношения като зрели хора“, каза още Мартина, която вече живее в апартамент край езерото в Цюрих.

Бракът с Лийман е втори за 41-годишната Хингис, която има пет титли от Големия шлем. Преди това тя направи неуспешен опит за семейство и с французина Тибо Ютен, за когото се омъжи през декември 2010-а. Краткият им съвместен живот обаче премина през редица скандали. Състезателят по конен спорт дори обвини тенисистката и майка й, че го нападнали и набили. Заяви още, че тя му изневерявала, крала го, потрошила колата му и отправяла заплахи. В крайна сметка двамата се разведоха през лятото на 2013-а.