0

С амо 12 дни, след като сключи договор с тима от НХЛ Аризона Алекс Галченюк беше освободен безусловно.

Спешната операция бе направена по-малко от седмица, след като той бе арестуван по различни обвинения - катастрофа в частна собственост и бягство от мястото на инцидента, нарушаване на обществения ред, неподчинение, съпротива при арест, заплахи и сплашване.

29-годишният Галченюк беше вкаран в градския затвор на Скотсдейл по въпросните обвинения и освободен на следващия ден под гаранция.

Полицията съобщи, че при инцидента са нанесени само материални щети и няма пострадали.

"Аризона Койотис" постави нападателя Алекс Галченюк в списъка на безусловно освободените от отговорност с цел прекратяване на договора му. Клубът няма да има повече коментари в този момент", се казва в изявление на отбора.

Асоциацията на играчите от НХЛ заяви, че разглежда въпроса.

Галченюк беше подписал едногодишен договор на стойност 775 000 долара, като това щеше да бъде третият му престой в тима след сезоните 2018-2019 г. и 2021-2022 г.

Първите си 6 сезона в НХЛ Галченюк изкара в Монреал, който го предпочете с третия общ избор в Драфта на НХЛ през 2012 г. След това той е играл за Койотис, Питсбърг, Минесота, Отава, Торонто, Колорадо и два отбора от АХЛ само през последните пет сезона.

Алекс Галченюк е изиграл общо 654 мача в НХЛ и е отбелязал 354 (146+208) точки.