0

А ко има нещо, по което Кристиан Хорнер и Гери Халиуел си приличат, това е огромната им амбиция.

И двамата не идват от богати семейства, но общото им състояние се оценява на 440 млн. паунда. Любовта между бившата спайска и най-успешния бос във Формула 1 за последното десетилетие е минала през много препятствия, но сега изживява истински трус.

50-годишният британец бе обвинен от своя служителка в отбора, че й изпращал стотици сексуални съобщения. Въпреки че вътрешното разследване оправда Хорнер, а Гери застана плътно до мъжа си при откриването на сезона в Бахрейн, скандалът изобщо не утихна. Срещу Кристиан скочи не кой да е, а бащата на трикратния световен шампион с Ред Бул Макс Верстапен – Йос (52). Нидерландецът призова Хорнер да подаде оставка, за да не взриви тима. Попитан дали татко му съжалява за това изказване, Макс отвърна: „Не съм го питал, но баща ми е много открит и не е лъжец, това е сигурно. Очевидно е почувствал, че отборът е застрашен, но аз мисля, че сме силна компания и силен екип, та не би трябвало да е така. За мен няма значение, не съм на ничия страна. Разбира се, аз съм син на баща си и би било странно да застана срещу него, но се съсредоточавам само върху карането. Ала нямаме желание всичко това да продължава старт след старт, защото не е добре за отбора“.

Възход

Всъщност до 25-ата си година самият Кристиан, син на бивш пилот, се състезава в картинга и Формула 3000, но преценява, че не е способен да стигне до върховете на автомобилния спорт. „Когато се отказах, изкарах 60 000 паунда от една сделка и веднага си купих Ягуар. Майката на тогавашната ми приятелка ме намираше за неблагонадежден и посъветва дъщеря си да ме зареже, защото й трябвал някой със стабилна работа, който може да купи къща“, спомня си Хорнер, който през 2007-а става ръководител на отбора си и сключва договор с „Лукойл“, като вкарва и руски състезател. Преди да закрият Формула 3000 през 2004-та, тимът му Арден показва отлични резултати. Кристиан търси партньори, за да купи продавания от Форд отбор на Ягуар във Ф1, но сделката не се осъществява. С Ягуар се сдобива собственикът на фирмата за енергийни напитки „Ред Бул“ Дитрих Матешиц, който решава да се довери на съвета на Бърни Екълстоун и наема Хорнер през 2005-а. На 33 г. той става най-младият шеф на отбор, а днес вече може да се похвали с 6 титли при конструкторите и 7 при пилотите.

Именно Екълстоун запознава и Кристиан с Халиуел на Гран при на Монако през 2013-а. Заради чувствата им Хорнер напуска 6 г. по-възрастната от него Бевърли Алън, с която е заедно от 1999-а. Алън тъкмо е родила дъщеря Оливия от шефа на Ред Бул, който преди това се е грижил за синовете й Киърън и Лиъм, сега на 35 и 31 г.

Любов

Кристиан хлътнал по Гери от пръв поглед, когато тя слязла в питлейна. „Спомням си, че Рон Денис (шефът на Макларън) стоеше до мен и Еди Джордан също беше там. Тя целуна Рон по бузата, целуна и Еди по бузата. Така че си помислих: „Добре, и аз искам така“. И отидох да й дам една целувка, а тя протегна ръка към мен“.

Тъй като не знаел нищо за Гери, Хорнер потърсил видео с нейна песен и информация в Гугъл. Там установил, че тя дължи красотата си на баща, наполовина англичанин, наполовина финландец, както и на майка испанка. „Не идвах от привилегирована среда, но попаднах в наистина добро училище. През лятната ваканция седях под едно дърво в градината и поглъщах книга след книга“, разказва Гери, която в младежките си години работи като танцьорка в нощен клуб в Майорка, като фотомодел и водеща на тв шоу по турска телевизия. Снима се и за трета страница на „Сън“. След феноменалния успех на „Спайс гърлс“, които стават група след прослушване сред 400 кандидатки, в пресата излизат голи снимки на Халиуел.

Самата Джинджър Спайс признава, че през 20-те и 30-те си години изобщо не мисли за личен живот, а от брака се пази заради развода на родителите си. През 2005-а в продължение на 6 седмици се среща със сценариста Саша Джервази, когото през май 2006-а дарява с дъщеря Блубел Мадона, чиито кръстници стават колежките й Виктория Бекъм и Ема Бънтън.

Бебе!

Все пак през 2015-а Гери минава под венчило, но на лъскавата й сватба не присъстват родителите на Хорнер, възмутени, че той е изоставил майката на детето си. През 2017-а самата Халиуел ражда син Монтагю. „Направих няколко опита инвитро, но не проработи. За всяка жена, която има този естествен биологичен копнеж, е трудно. Аз бях малко закъсняла и да гледам как други хора подреждат личния си живот беше предизвикателство. До Кристиан просто не бях попаднала на подходящия човек, но когато се запознахме, обявих на приятелката си, че искам да се омъжа за него. Бих казала на по-младото си аз: „Спокойствие! Траекторията на всеки е различна“. Родих бебе по естествен път на 44!".

Оттам нататък животът на Гери и Кристиан изглежда идиличен. Те се сдобиват с две имения в провинцията, където трите им деца да растат на воля, когато не са на училище в Северен Лондон. Хорнер твърди, че неговата дъщеря Оливия се разбира отлично с Гери, която пък е в добри отношения с бившата му Бевърли. Освен че не пропуска старт от Ф1, Гери е и успешна авторка на детски романи. Блубел също като майка си пише и дори спечели награда за поезия.

За да докара имиджа си на истинска лейди, Халиуел вече се облича изцяло в бяло и е забравила цветните тоалети от едно време. Относно бушуващия скандал, близък до семейството увери: „Гери ще остане до Кристиан и ще го подкрепи, както винаги е правила. Няма да мине и едно състезание без нея, ще видите“.

Имат 14 коня, магарета, кози и пилета

Не знам колко животни имаме, твърди Гери. Със сигурност с Кристиан притежават вече 14 коня, три малки магарета, кози, пилета и кучета.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geri (@gerihalliwellhorner)

„Имаме желание и за още едно дете – ако стане, би било страхотно, дори съм мислила за осиновяване. Но и така сме си добре – ръцете ни са доста пълни и сме благодарни за това, което имаме. Децата ми не са впечатлени от славата на „Спайс гърлс“, наричат ни „винтидж готини“.