0

Н а 15 юни 2003 г. Сиско Надал влезе в историята на испанската Примера дивисион като най-младият голмайстор в елита – вкара първия си гол на 16 години и 153 дни. Малко след това рекордът му бе отнет от Икер Муняин от Атлетик Билбао.

Сиско, който е делегат на първия отбор на Виляреал, напомни за себе си с изумително попадение за ветераните на „жълтата подводница“, напук на огромното си шкембе и наднормено тегло. 

Видеото светкавично стана вирусно в социалните мрежи, кадрите показват как Сиско с шпагат отнема топката в централния кръг, изправя се, спринтира по права линия, подминава защитник на Каляри и от малък ъгъл праща топката покрай вратаря в мрежата.

Това стана на международен турнир по футбол с отбори по 7 души в Северна Каролина, в който участват и ветерани на отбори като Бърнли, Интер Милано, Борусия Дортмунд или Байерн, сред тях с имена като световни шампиони от ранга на Матераци, Маркос Сена, и други големи имена като Кун Агуеро, Лукас Бариос, Кун Агуеро, Борха Валеро, Роси или Гроскройц.

37-годишният Сиско, който в атака действаше като дясно крило и централен нападател, приключи футболната си кариера през 2018 г. с 44 мача в Примера и 91 в испанската втора дивизия.