0

К акво яде Новак Джокович, когато нарушава собствените си правила? Отговор даде самият той по време на конференция в Калифорния на тема „Технологии и бизнес“.

Световният №1 в тениса е в САЩ за участието си в турнира Индиън Уелс, който е печелил пет пъти. Между тренировките той намери време да присъства и на форума и говори за трудностите в кариерата си и жертвите, които трябвало да направи, за да бъде най-добрият. Там той се видя и с певицата Кейти Пери.

След сериозните теми дойде време и за чисто човешките усещания. Водещият не пропусна да попита Ноле с кои храни нарушава диетата си. „С пица и палачинки“, отговори носителят на 24 титли от Големия шлем. Отговорът изненада присъстващите в залата, тъй като той се слави като човек, който стриктно следи с какво точно се храни и брои всяка хапка. Вече дълги години той не яде глутен и месо.

„Майка ми е моят супергерой“, призна още Джокович. Той разкри още, че „Приятели“ е любимият му телевизионен сериал, а от отборните спортове е фен на баскетбола.

Именно на мач от НБА между Лос Анджелис Лейкърс и Денвър Нъгетс (114:124) Ноле направи поредното шоу и отклони вниманието от Леброн Джеймс, който стана първият баскетболист в историята, минал 40 000 точки. На паркета обаче властваше не 39-годишният Джеймс, а друг сърбин – Никола Йокич. Асът на шампиона Денвър изнесе пореден уникален мач и записа 35 точки, 10 борби и 7 асистенции.

След срещата той размени братска прегръдка с Джокович и го вкара в съблекалнята при съотборниците си. „Тук съм да изпитам емоциите от баскетбола, а и за да окажа подкрепа на Леброн и Никола. Йокич е огромен, един от най-добрите в историята на сръбския спорт“, коментира световният №1 в мъжкия тенис.