0

Ф утболист си намери отбор докато разхождаше кучето си. Става дума за италианското крило Даниеле Манини и неговия домашен любимец.

38-годишният футболист, който има над 200 мача в Серия А с екипите на Бреша, Сиена, Сампдория и Наполи, остана без отбор в началото на януари 2020 г.

Сега той е част от Бевърли Таун, който се състезава в Източната лига на северните графства на Острова или, иначе казано, десетото ниво на английския футбол.

До този развой се е стигнало, след като Манини, разхождайки кучето си, срещнал президента на клуба Марк Смит, който също бил със своя  домашен любимец на разходка.

Така двамата са се заговорили и италианецът, който е играл срещу футболисти като Дейвид Бекъм, Франческо Тоти, Роналдиньо, Луиш Фиго и Златан Ибрахимович, е започнал тренировки в отбора, основан през 2000 година. 

Откакто се раздели с Пентедера от Серия С през януари 2020, Манини е търговски директор в мултинационална компания за хранителни продукти.

Очаква се дебютът му за Бевърли Таун да се състои на 30 август, когато отборът се изправя срещу Атърсли. Очакванията, съвсем логично, са големи към най-голямото попълнение в историята на клуба.