0

Н ай-добрият сръбски баскетболист Никола Йокич се отблагодари подобаващо на съотборниците си от националния отбор за спечелените бронзови медали на Олимпийските игри в Париж.

Центърът на Денвър Нъгетс подари на всеки един от останалите 11 играчи от селекция скъп часовник Rolex.

Медиите в западната ни съседка разкриха, че става въпрос за модел Cosmograph Daytona, който струва 32 500 долара. Първият модел на това бижу е произведен през 1963-та и оттогава компанията се старае да подобрява и усъвършенства механизма си всяка година, така че часовникът да бъде възможно най-надежден и съвършен. Предлага се в неръждаема стомана, злато и платина, така че високата му продажна цена не е изненадваща.

Сметките показват, че шампионът в НБА за 2023 г. се е бръкнал с 357 хил. долара за луксозните подаръци. Тези пари обаче са като джобни за Йокич, който подписа мега 5-годишен договор със „златните буци“, според който за този период ще прибере 276 млн. долара, или средно по около 55 млн. на сезон.

На Олимпийските игри Сърбия бе близо до сензационна победа над САЩ на полуфинала, след като водеше със 17 точки, но в крайна сметка загуби с 91:95. В битката за бронза баскетболистите на Светислав Пешич все пак се наложиха с 93:83 над световния шампион Германия по обяд. След мача за 3-то място Йокич и компания отпразнуваха подобаващо успеха. Те бяха заели места в заведение в Париж, където пиеха бира, пушеха пури и пееха. Проблемът бе, че медалите трябваше да им бъдат връчени късно вечерта след финала между САЩ и Франция. На церемонията по награждаването част от сърбите бяха видимо в нетрезво състояние, а самият Йокич се подпираше на съотборниците си.