0

Б ившият хърватски тенисист и настоящ треньор на Новак Джокович - Горан Иванишевич, води ожесточена имотна война с бившата си съпруга Татяна Драгович. В гневно съобщение в Инстаграм вчера 52-годишният Горан атакува моделката, като дори не се обърна към нея с цялото й име. Думите му бяха споделени от тв звездата Нивес Чанович (35), за която е женен от 2017 г.

„Така... В момента, в който се осмелих да търся парите, изкарани преди и по време на брака ми, които Т. Д. присвои въпреки всички закони и договори, станах семеен насилник и любимец на съдилищата. Сега само чакам делото, в което въпросната Т. Д. индиректно може да се предположи, че е спечелила „Уимбълдън“ и два олимпийски медала, а може би дори още един Голям шлем, но съдът тепърва ще го решава. За всички запитвания и останалото, моля свържете се с моите адвокати г-н Мандич и г-н Станич, които се занимават с този случай от дълго време“, написа Горан, който дочака единствената си титла от Шлема на „Уимбълдън 2001“.

Бракът му с Драгович продължи от 2009-а до 2013-а, а след развода Иванишевич й прехвърлил по-голямата част от имуществото си с цел да избегне фалит заради дългове от 5,7 млн. куни. Става дума за апартамент от 210 кв. м и мезонет от 423 кв.м с три гаражни места в Загреб. През 2012 г. Иванишевич й дарил 45 000 акции на местна банка за 1,9 млн. куни. След това акциите остават собственост на Татяна, защото Горан подписва договор, който може да бъде прекратен само в редки случаи. Наскоро обаче Иванишевич заведе няколко дела с цел отнемане на част от имуществото на бившата си. Освен това се твърди, че съди и дъщеря си Амбър (20) за половината от апартамента, даден й от нейната майка.

Местният вестник „Национал“ отбелязва, че въпреки липсата на документи, удостоверяващи фиктивно прехвърляне на 2,5 млн. евро от Иванишевич на Драгович, нейните сметки са блокирани. В случая липсва т. нар. обратно писмо - документ между двамата, който доказва фиктивния заем.

През 1998-а Горан харесва Таня от корица на „Космополитън“, а година по-късно, на Нова година в Дубай, й предложил брак. Преди най-накрая да се оженят, отношенията им бяха разклатени от любовна афера. Тогава тенисистът беше хванат да й кръшка с водещата Ваня Халилович и трябваше публично да се извинява на Драгович, от която има и син Емануел (16), също правещ кариера на тенисист.

Втората жена на Горан – Нивес, го дари с още едно момче Оливер, а Татяна се радва на любовта си с певеца Влахо Арбулич.