0

В периода 20-21 март, на учебен център „Люляк“, Стара Загора, се проведе държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба. След оспорвана надпревара, отбора на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) завоюва първото място в дуелната и второто в щафетната стрелба. Тези постижения му донесоха първото място в крайното комплексно класиране. На второ място остана вечният им съперник – отборът на Сухопътни войски, а на трето отборът на НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. Отбора на СКСО е и единствения в шампионата, който в дуелната стрелба от 9 дуела има 9 победи.
 „Много хубав и сериозен шампионат, организиран и проведен на високо ниво. Нашият отбор се представи перфектно благодарение на огромното желание на състезателите и качествата, които имат и които показаха показаха точно когато и където трябва. Спечелихме първото място, надградихме от миналата година и съм изключително доволен и щастлив от постиженията“, каза водачът на отбора капитан Стефан Николчев. Той благодари на домакините, в лицето на 2-ра Тунджанска механизиране бригада за коректното и точно отчитане на резултатите.
В шампионата участваха 9 представителни отбора от съставите на: Съвместно командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, Съвместно командване на специалните операции, Командване за логистична поддръжка, Военна полиция, НВУ „В.Левски“ и ВВВУ „Г.Бенковски