0

У жасен инцидент с щастлив край скрепил още повече идиличния брак на бившия национал на Германия Щефан Ефенберг.

Неговата съпруга Клаудия изля душата си в интервю за „Билд“. Тя се върна назад към дните преди Коледа през 2023 година, когато се срещна лице в лице със смъртта. Тогава Щефан открил любимата си припаднала в коридора и извикал „Бърза помощ“. Оказало се, че Клаудия е получила белодробна емболия. „Навременната му реакция се оказа от решаващо значение. Той спаси живота ми“, разказа дамата, която на 20 септември навърши 59.

След животоспасяващата операция животът в семейството им се променил. „Нашият брак стана по-интимен, изпълнен с много любов и малки жестове. Преоткрих колко мил и грижовен може да бъде съпругът ми. Той прави всичко, за да се чувствам добре и да съм спокойна. Оправя леглото преди спане, старае се на шкафчето до мен винаги да има вода. Научи се да готви“, разказа госпожа Ефенберг за трикратния шампион с Байерн.

Инцидентът променил и възгледите й за живота и смъртта. „Преди си мислех, че краят просто идва и това е. Но на прага на смъртта се уплаших. Искам да живея до старини със съпруга си. Искам да видя как децата ми се задомяват, да бъда баба“.

Клаудия има дъщеря Лучия и син Томас от първия си брак с друг бивш футболист на Байерн и Германия – Томас Щрунц. С Ефенеберг русокосата фурия се хвана, докато още беше с бившия си съпруг, а той с майката на трите си деца – Мартина. Връзката им предизвика голям скандал, но двамата успяха да се преборят с хорското мнение и през 2004-а сключиха брак, от който така и не се роди дете.

Бившата госпожа Щрунц и настояща Ефенберг направи кариера на модел. Тя започва да се снима, когато е още на 19. Нейни снимки са били на кориците на редица известни списания, включително и на еротично мъжко бельо.

Ефенберг пък ще остане в историята със средния пръст, който показа на феновете в мача срещу Южна Корея (3:2) на световното първенство в САЩ '94. Това му коства отстраняването от националния отбор, което не му позволи да играе в паметния за нас четвъртфинал, в който България удари Бундестима.