0

С кандалът около Кристиан Хорнер затихна за едва 24 часа, за да се разрази с още по-голяма сила.

Шефът на отбора на Ред бул от Формула 1 бе обвинен от своя колежка в непристойно поведение. Независимото разследване отхвърли жалбата, а от тима обявиха, че докладът е конфиденциален, тъй като съдържа информация за трети страни. Документите обаче изтекоха – анонимен източник ги изпрати до водещи световни медии, а също така до ФИА и конкурентни отбори. Липсва потвърждение дали те в действителност са оригиналните.

На електронните пощи се получили копия на стотици съобщения със сексуално съдържание, изпратени от Хорнър до въпросната дама в WhatsApp. В тях британецът настоявал за снимки, такива обаче не били разменени между двамата. В едно от предполагаемите послания 50-годишният Хорнер разказва как се се задоволил в тоалетната на самолет по време на полет до Дубай, възбуден от флирта със служителката.

Твърди се, че жената попитала Хорнер: „Как ще се почувстваш, ако съпругата ти Гери Халиуел направи това?“.

Случайно или не, но докладът изтече точно преди първия кръг във Формула 1 за сезона в Бахрейн. „Няма да коментирам анонимни спекулации. От самото начало отричам обвиненията. Уважавам независимото разследване и направих всичко да съдействам“, коментира британецът.

След новата буря бракът на Хорнер е поставен под въпрос, твърди „Сън“. Неговата съпруга Гери Халиуел била унизена от новия развой на събитията, след като само ден по-рано изпитала огромно облекчение от официалното му оневиняване. Очакваше се вчера тя да пристигне в Бахрейн. Шефът на Ред бул и бившата певица от „Спайс гърлс“ са женени от 2015 година и имат син Монти на 7.

„Всичко се срина. Сълзите на Гери спряха, когато присъдата излезе в сряда, сега те се леят отново. Това ще я унищожи. През цялото време Кристиан уверяваше, че в обвиненията няма и капка истина“, твърди близък до семейството.