0

З латното момиче Катрин Тасева е бременна в петия месец със син.

25-годишната олимпийка съобщи радостната вест в предаването „На кафе“, където разказа и как я е научила.

В началото на октомври Тасева провела майсторски клас във Финландия и тъй като имала съмнения, че чака бебе, си купила тест на летището. Когато приятелят й Станислав Сивков я посрещнал, тя му подала положителния тест в кутийка с панделки. „Казах му, че това е неговият подарък от Финландия и той страшно се зарадва - сподели Катрин. - Първите три месеца бях много зле, само се местех от леглото на дивана в Асеновград, където живеем. Сега се чувствам много по-добре, даже пътувах по работа в Мексико, която със Станислав съчетахме с почивка в Канкун. Това е най-екзотичната дестинация, на която съм ходила на море, преди бях стигала само до Турция през ваканциите си“.

Тасева сложи края на кариерата си след игрите в Токио, а малко след това срещнала и Станислав като на филм. Отишла да си поръча торта за рождения ден в сладкарница от неговата верига, където служителката я разпознала и я свързала с шефа. „По телефона той ме помоли да им направя реклама в социалните мрежи и така малко по малко започнахме да си общуваме. Миналия февруари отношенията ни се задълбочиха“, призна Катрин, която получи и паметно предложение за брак пред елхата на площада в Пловдив. Тогава приятели на бъдещия младоженец, преоблечени като Дядо Коледа, опънаха транспарант „Ще се омъжиш ли за мен“, а Станислав падна на колене. „Заподозрях нещо, когато ме заведе в студа там, уж да си правим коледна фотосесия“, спомни си през смях бъдещата майка.

Тя издаде също, че когато се оттеглила от гимнастиката, качила 10 кг. „По време на кариерата ми се подлагах на какви ли не диети - бях веган, не се хранех след 18 часа, гладувах, приемах всякакви хапчета и чайове, докато преди Токио не попаднах при точния специалист по хранене. „Щом заживяхме със Станислав и се захванах да работя с много деца, включително и в Индия, започнах да ям, когато съм гладна, а не само да мисля за храна като всяка гимнастичка“, обясни Катето, а относно мъжа до себе си заключи: “Чувствам се огромна късметлийка“.