0

П ринцесата на Уелс изглеждаше като професионална тенисистка по време на тренировка с легендата Роджър Федерер преди започващия на 3 юли „Уимбълдън“.

41-годишната Кейт, която от 2016 г. е патрон на най-стария турнир, се накипри с екипче за 310 паунда. Най-скъпи от тоалета на кралската особа бяха маратонките за 135 паунда с логото на „Уимбълдън“, а поличката, дело на Стела Маккартни за „Адидас“ тя бе обличала и друг път. „Роджър, ще поиграем ли малко тенис“, попита Кейт преди да покаже отлични умения с ракетата.

Носителят на рекордните 8 титли и принцесата се събраха в „Ол Инглънд Клъб“, за да разучат как протича подготовката на 250-те подавачи на топки в турнира. Те дори изиграха мачле на двойки, като техни партньори бяха някои от децата. С коментарите си Роджър показа, че не е забравил уроците, научени, когато той самият е бил подавач на турнира в родния си Базел.

През 2017 г. именно Кейт връчи последната купа на швейцареца на свещената трева, когато той срази в три сета Марин Чилич. През същата година Федерер, който е връстник с принцесата, беше сред поканените на сватбата на сестра й Пипа с Джеймс Матюс.