0

"Обичам да говоря по същество. Галата ще е зашеметяваща", обяви Кубрат Пулев преди битката си си с Игор Шевадзуцкий - Хълк.  "Ще е много интересна за всички. Дори на хора, които не са големи фенове на бокса. Брат ми ще играе срещу много сериозен противник, аз също. Новият ми опонент е подготвен, играл е преди месец и е в добра форма. Благодарим му, че прие нашата покана. Трябваше да се вземат много емоционални решения", продължи той.

"С Махмуд Чар имаме насрочен мач за световната титла през септември месец. Нека се възстанови. Пожелавам му да стане бързо. Пожелавам на всички бойци в галата да имат успехи, имат своя шанс и дано успеят да покажат най-доброто от себе си и да направя всичко възможно да победят“, допълни Кобрата.

„Нямаше как да дадем друга титла на събитието освен AgainsAllOdds. Имахме огромно желание да докараме Кубрат в София и да се бори за световна титла. Боксът е театър, но не знаем края и как ще се случат нещата. Имахме голяма травма. Махмуд Чар се лекува. Той претърпя успешна операция. Засега срещата му е отложена за месец септември. Нашата вяра е, че ще го постигнем в София. Толкова за тази среща. Срещу всички закони, срещу всичко. Имаше човек, който беше готов. Отне му 30 секунди да помисли дали да излезе срещу Кубрат. Това е Игор Шевадзуцкий. Вярвам, че е готов. Нека ние българите сме част от това събитие“, заяви агентът му Ивайло Гоцев. 

"Кубрат е в най-висока форма. Ще покаже най-доброто след няколко дни. Сигурен съм, че в България Кубрат ще донесе световната титла. Трябва да се спечели съботната битка, за да се спечели и следващата“, гарантира Ули Вегнер.

„Аз също имах коронавирус. Много ми беше тежко, че трябваше да съм вкъщи и не можех да поддържам Кубрат. Много съжалявам, че така се случи. Знаех, че Кубрат има интелект, не само мускули. До осмия рунд борбата беше прекрасна от Кубрат. Въпреки че ми е тежко, на възраст съм, но съм тук, за да поддържам Тервел и Кубрат. Сигурен съм, че ще донесат световната купа в България“, каза още той.

"Добре дошъл на моя противник. Радвам се, че прие мача. Смятам, че е доста добър. Труден опонент. Подготвил съм се здраво. Вярвам, че и той се е подготвил. Няма подценяване. Смятам, че ни чака здрав сблъсък. Мисля, че няма нужда от много излишни думи. Това е едно от последните събития преди мачовете. Остава кантарът в петък. Да се премерим кой колко килограма е и е време за битките“, каза пък Тервел Пулев.

„За моята подготовка мога да кажа, че премина отлично. Срещу силни спаринг партньори. За противника се доверявам на моя треньор. Имам огромно уважение към опонента. Не го подценявам, знам, че е сериозно препятствие", допълни по-малкият Пулев. 

Ето и цялата програма на галавечерта в "Арена София", която ще започне в 20:00 часа:

1. Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България) - супер полусредна категория, четири рунда

2. Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - супер лека категория, четири рунда

3. Венхарт Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - супер полусредна категория, шест рунда

4. Кристиян Йованович (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, четири рунда

5. Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) -  супер полусредна категория, осем рунда

6. Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - супер средна категория, осем рунда

7. Роли Ламбърт (Камерун) - Тервел Пулев (България) - полутежка категория, осем рунда

8. Игор Шевадзуцкий (Украйна) - Кубрат Пулев (България) - тежка категория, десет рунда