0

К уп волейболни бебета се родиха през отминаващата 2023 година, като последното от тях проплака на 21 декември. Първа рожба гушна състезателката на Марица (Пловдив) Силвана Чаушева, която дари живот на Бояна. Последните месеци бяха най-щастливите в живота на 28-годишната красавица, която през лятото се омъжи за любимия си Радослав Киришев. Двамата са родом от Смолян и са заедно от дълги години, като Радослав има собствен фризьорски салон. Силвана е част от женския национален отбор, който спечели Златната Европейска лига и волейболната Купа на претендентите през 2018 г.

Бившият капитан на националките Елица Василева (33) също стана майка наскоро. На 21 ноември тя се сдоби със син Тео от сръбската волейболна звезда Александър Атанасиевич. 196-сантиметровата посрещачка и Атанасиевич се ожениха миналата година в Белград.

Едно от първите разходки на наследника им беше с третия син на Теодор Салпаров и Ралица Паскалева. Легендарното либеро на България и половинката му – актрисата и тв водеща, които са заедно от 2017-а, станаха отново родители през октомври. Другото им момченце Максим е на 5 г., а 41-годишният волейболист има син Георги (15 ) от бившата си съпруга Бойка Делиева.

Татковци вече са и още двама национали - Светослав Гоцев и Радослав Парапунов, на които им се родиха щерки. Тази на Гоцев (33) и жена му Магдалена се казва Зарина, а 26-годишният Парапунов и любимата му Павлина нарекоха своята дъщеричка Елена.

Първото футболно бебе за 2023-та е левскарче, тъй като баща на син стана Димитър Телкийски. 46-годишният Мечо и съпругата му Тихомира гушнаха Георги на 3 януари. От първия си брак с Яна бившият халф от славния отбор на Мъри Стоилов, пробил в Шампионската лига, се радва на наследник Димитри (17).

Голмайстор №1 в историята на българския елит Мартин Камбуров (43) стана баща за втори път през март. Малката Адриана проплака в Пловдив, а от хубавицата Гергана бившият национал има и син - Мартин-младши, който на 10 декември навърши 3 годинки.

Крилото на ЦСКА 1948 и националния отбор Радослав Кирилов стана баща за втори път от половинката си Десислава. Самуил пое първия си дъх на 14 септември, а батко му Калоян е на 2 г.

Със силни спортни гени е Матео – първородният син на двукратната световна шампионка за девойки на 100 и 200 м от Пекин 2006 Тезджан Наимова и на бившия футболист на ЦСКА и Локомотив (Пд) Николай Чипев. 36-годишната треньорка в клуб Ботев стана майка на 29 октомври.

Месец преди това друга бивша спринтьорка и участничка на олимпийските игри в Токио - Инна Ефтимова (35), също роди. С Дария тя дари приятеля си Александър Димитров.

Две наборки сред златните момичета - 26-годишните Катрин Тасева и Снежана Дечева, вече са майки. На 9 юни Кати роди в Пловдив своя Николай, плод на любовта й със сладкарския бос Станислав Сивков. След това и бившата гимнастичка от ансамбъла Дечева и приятелят й Иван Георгиев бяха благословени с принцесата си Тиана.

Играчът на Рилски спортист и националния отбор Алекс Симеонов влезе в редиците на татковците през април. Чаровната му половинка Диана го дари с Александър. Колежката му Христина Иванова-Цонкова прегърна първата си рожба навръх Архангел Михаил. Най-добрата ни баскетболистка за 2019-а и съпругът й Стефан обаче избраха за сина си името Любомир.

Бившият баскетболен съдия Радослав Дяков и жена му Бетина определено са шампионите на годината, тъй като от пролетта са по-богати с три деца. Раждането на еднояйчни тризнаци е истински феномен, като според някои статистики това се случва веднъж на 200 милиона случая. В България последният известен такъв е от 2012 г. във Враца, след като преди това не е имало подобен от 25 години.

Тризначките Дякови - Теа, Андреа и Мария, дойдоха на бял свят в седмия месец с помощта на лекарите в „Шейново“ и прекараха 79 дни в кувьоз, но семейството им премина през това изпитание. Сега момиченцата растат до 4-годишния си батко Никола, а родителите им признаха пред bgbasket.com: „Искаме да дадем добър пример и да знаят хората, че всичко е възможно и да не се отказват. Няма невъзможни неща“.

Владо Илиев и Алберт почнаха сезона като бащи

Сезонът на зимните спортове е в разгара си, а за първи път Алберт Попов и Владимир Илиев го започнаха като бащи. Точно на Цветница (9 април) Деница Чаева дари 26-годишния скиор с цветето на любовта им – Кая. Двете момичета на Аби го придружиха на първите му лагери в чужбина през есента.

На момиченце се радват и най-добрите ни биатлонисти - Милена Тодорова и Владо Илиев, които се сгодиха през септември 2022 г. Ивайла проплака на 30 октомври и татко й – сребърният медалист от световното през 2019 г., призна, че никога не му е било по-трудно да се раздели с любимите си дами, да напусне дома им в Троян и да тръгне за Световната купа.