0

К оледата подрани за падналата германска звезда на тениса Борис Бекер, който излежава 2,5 г. в британски затвор за укриване на близо 2,5 милиона паунда, докато е банкрутирал. Оказва се, че 54-годишният Борис се е уредил отлично по два параграфа – първо, ще получи най-сетне развод от половинката си Лили, а за капак ще бъде депортиран в Германия от сегашния си затвор, където бе заключен през април.

Лили не даваше и дума за развод досега заради издръжката, плащана от Борис Бекер. Сега, обаче, тя вече не се интересува от парите на тенис звездата, защото си е намерила богат мераклия за съпруг. И великодушно е готова да освободи клетия Борис от брачните окови.

Що се отнася до депортирането, Бекер се е уредил в схема, която позволява осъдени чужденци с фиксирани присъди да бъдат премествани в родните им страни. Според „Сън“ най-сладкото в случая е, че на затворниците, които се съгласят да се върнат по родните си места, може да бъдат зачеркнати до 135 дни (около 4,5 месеца) от присъдите. 

Така за Борис се очертава да си бъде в Германия точно за Коледа, като източници разкриват, че през декември той вече ще бъде свободен. Напълно свободен, като птица: и от брачните окови, и от затворническия режим.

Един източник от затвора Хънтъркомб каза: „Той е вписан в схема, която означава, че ще се прибере у дома навреме за Коледа.“

Бившият му говорител добави: „Радваме се за Борис, че може да се класира за предсрочно освобождаване и да може да пътува до Германия, въпреки че Англия е негов дом от много, много години. Сигурен съм, че ще означава много за него и семейството му да се съберат отново за Коледа.“