0

К онър Макгрегър е отговорен за смъртта на ценен вид папагал. Обвинението идва от негов съсед, любител на екзотичните птици.

Дейвид Дън живее в предградие на Дъблин. Редом до неговия имот се намира строителен обект. Става въпрос за площадка, на която ще бъде вдигната сграда на 9 етажа със 188 апартамента, а собственик е именно ММА боецът. Шумът и вибрациите оттам били толкова силни, че предизвикали стрес сред 30-те птици, собственост на мъжа. Сред тях имало и защитени видове.

„Използваха сонди, разбиваха. Беше адски шумно и всички тези звуци подлудиха моите любимци. Нанесени им биха жестоки травми - толкова големи, че някои от тях започнаха да скубят перата си. Изпитваха голяма мъка. Трудно ми беше да гледам как страдат“, разказа 37-годишният Дън пред „Сън“.

Той понесъл огромна загуба и се решил на крайни действия, когато открил папагал на стойност 1300 паунда мъртъв. Пернатото така и не се справило със стреса и получило сърдечен удар. „Трябваше да предприема нещо“, продължава разказа си ирландецът.

Той се обадил в компанията, собственост на Конър, и запознал длъжностните лица с проблема. „Пратиха хора на място, които установиха, че птицата наистина е мъртва. Обещаха да направят нещо, но си останаха само с думите. При следващото обаждане ме увериха, че ще ми доставят нов папагал. Не го направиха“. След нови разговори двете страни се уговорили Дейвид да премести любимците си на тихо и спокойно място, а от фирмата на боеца да помогнат. „Да, но не стана точно така. Всичко, което получих, бяха пари за наема на микробус. Трябваше да се справя сам - с носенето, товареното. Имам редки птици, някои от тях са огромни и ми беше много трудно“.

Мъжът разказва също как цялата операция нанесла огромни щети върху семейството му. „Направих много непредвидими разходи, които с бременната ми съпруга не бяхме планирали“.