0

С ебастиан Корда стана вуйчо преди днешния сблъсък с Григор Димитров на ATP250 турнира в Марсилия. Сестрата на американския тенисист - голфърката Джесика, е родила син Грейсън и така е направила дядо бившия №2 в света Петер Корда (56). Чехът, който спечели Australian Open през 1998 г., има още една дъщеря Нели, също голфърка.

30-годишната Джесика се омъжи през декември 2021 г. за Джони Делпрете, който е бил състезател по голф, но после влиза в бизнеса с луксозни недвижими имоти. През 2019-а обаче Джони беше арестуван, след като скрита камера го улови да се забавлява с проститутка при посещение за масаж в спа център. Наложена му бе глоба от 2500 долара. Случилото се разклати отношенията му с Джесика, но в крайна сметка тя му прости.

Любопитното е, че Себастиан и Григор си партнираха на двойки в Бризбейн, където се отказаха от игра на 1/4-финала. В Марсилия Корда записа своята победа №100 на сингъл след 6:3 2:6 7:6 (3) над местния Юго Грение на старта. 23-годишният Себ е №34 в света, а Гришо - №13. Досега двамата са се срещали само веднъж - във Вашингтон през 2022 г., когато младокът победи. Устременият към завръщане в топ 10 Димитров се събра с треньора си Даниел Валверду, който в последните месеци си беше посветил на семейството си в Швейцария и с българина пътуваше британецът Джейми Делгадо.