0

К инокритиците в Англия направиха на пух и прах Никола Пелц за дебютния й филм „Лола“.

Американката, която е женена за най-големия син на семейство Бекъм - Бруклин, е сценарист, режисьор и изпълнява главната роля в лентата, чиято бляскава премиера беше в началото на февруари. На събитието в Лос Анджелис тогава присъства цялата фамилия, а Никола демонстрира, че нейна първа дружка е свекървата Виктория.

Филмът разказва историята на 19-годишната Лола, изиграна от Никола. Тя работи на две места – в аптека и стриптийз клуб, за да спечели пари и измъкне себе си и малкия си брат от токсичната среда в дома на алкохолизираната им майка. Момичето става свидетел на злоупотребата с наркотици и секса в задната стая на клуба, а един ден е изнасилена от приятеля на майка си и забременява. Лола не успява да спаси брат си, който умира на улицата, блъснат от кола.

Критичката на „Гардиън“ Кейди Рут Ашкрафт, чиято дума минава за закон, определи филма като „смехотворен“. Тя написа още: „Човек се замисля какво би се получило, ако на героите беше отделено толкова внимание, колкото на блясъка по скулите на Никола Пелц“.

Нейният колега Андрю Бъртън от Spectrum Culture пък твърди, че лентата е „родена за подигравки“, тъй като дъщерята на милиардера Нелсън Пелц никога не е знаела какво е да нямаш.

На същото мнение са и зрителите. В платформата IMDB оценката за „Лола“ е едва 3,8 от 10. „Само името на Никола Пелц е достатъчно да ви подскаже, че става въпрос за един чисто суетен проект, подобно на опитите на съпруга й Бруклин да се представи като фотограф или готвач. В нейната актьорска игра няма живец, тя отсъства от случващото се. По-добре е да се насочи към това, което умее – да бъде разглезеното богато момиче“, пише зрител.

Всички тези мнения пък изобщо не впечатляват госпожа Пелц Бекъм, която се стяга за празника на свекърва си. Виктория става на 50 на 17 април и планира да събере голямото си семейства в известен ресторант в Лондон. Ще присъстват близки приятели, сред които една или две от „Спайс гърлс“. От САЩ пък се очаква да долети актрисата Ева Лонгория.