0

З вездата на Наполи Хвича Кварацхелия вдигна традиционна грузинска сватба, възползвайки се от ангажимента си към националния отбор. В неделя 22-годишният нападател с прякор Кварадона отбеляза при 4:0 срещу Кипър в евроквалификациите, а на следващия ден се ожени за любимото си момиче Ница Тавадзе.

Венчавката се състоя в Преображенския храм в град Мцхета и беше извършена лично от патриарха на Грузия Илия Втори, като присъстваха само шаферите, членовете на семейството и близките приятели на двойката. Младоженецът и булката бяха облечени в изцяло бели сватбени грузински костюми, а на излизане от църквата минаха под шпалир от кинжали, вдигнати от най-добрите приятели на Хвича. Веднага след тържеството той отлетял за Италия с жена си, а меденият месец е насрочен за края на шампионата в Серия А.

Хвича и Ница се сгодиха през март, но са заедно от няколко години. 21-годишната хубавица също към футболиста е родом от столицата Тбилиси, където учи в медицинския университет. Именно заради образованието си досега тя не се местеше в Неапол, но при всяка възможност пътуваше, за да подкрепя Кварацхелия. Той пък измисли специален жест, с който й посвещаваше всеки свой гол, а Ница толкова се вълнувала, че често се разплаквала, когато той вкарвал.

Тя има много поводи за това, тъй като откакто преминава в италианския шампион през юли 2022-а, Хвича е изиграл 52 мача и има 15 попадения. За Грузия той е участвал в 26 срещи и се е отчел с 12 гола. Любопитното е, че бащата на младия талант – Бадри (58), също е бил професионален футболист, шампион на страната си и 4 пъти на Азербайджан. По-късно става треньор, а по неговите стъпки върви и най-малкият от тримата му синове – 13-годишният Торнике.