0

Л егендарният сръбски баскетболист Владе Дивац наби близкия си приятел и бивш футболен национал на Югославия Ниша Савелич.

Случката се разиграла през декември, но подробности излязоха наяве едва сега. 54-годишният сърбин поканил авера си на среща в ресторант в Белград, собственост на друг известен баскетболист – Деян Бодирога. Нищо неподозиращият Савелич бил нападнат още от вратата от Владе. Славният играч от НБА ругаел в лицето 4 години по-младия от него футболист, зашлевил му и няколко шамара. Наложило се да се намеси Бодирога, но все пак Дивац успял да изхвърли Савелич от заведението.

В основата на свадата е дъщерята на баскетболиста Петра, която е осиновена от него и съпругата му Снежана, когато била на 6 месеца.

Щерката се оплакала на известния си татко, че получава неприлични съобщения от Савелич. Черногорецът, който има 32 мача за Югославия, пишел, че е пораснала, колко е красива и питал могат ли да се видят. Петра била шокирана, тъй като познавала бившия футболист на Партизан, Бордо, Сошо, Бастия, Гингам и Истър като добър приятел на баща си. Сега тя живее между Америка и Сърбия и води свой блог, в който разказва за семейството, пътуванията и чувствата си.

Ниша, единствен от замесените в скандала, разкри своята версия за случилото се. „Много съжалявам, че се стигна до това недоразумение. С Владе сме приятели дълги години, помогна ми много при преместването ми в САЩ. Отлично знае какъв баща съм, какъв човек съм. Съжалявам, че намеренията ми бяха разбрани грешно“, заяви 51-годишният Савелич, чийто син Николас е известен състезател по водна топка в Америка. „В живота си нямам черно петно. Тази сцена беше необичайна за мен, но нямам намерение да се оправдавам. Жал ми е само, че не разговаряхме и не ми бе дадена възможност да обясня“, добави спортистът.