0

О ферта да дебютира в ММА е получила съпругата на Роберт Левандовски – Анна.

Бившата каратистка дори се е срещнала със Славомир Пешко, един от собствениците на KSW - основната организация по смесени бойни изкуства в Полша. Този сезон Пешко сложи край на футболната си кариера, през част от която беше съотборник на Левандовски в националния отбор.

"Пихме кафе и Пешко ми каза, че иска да опита нещо ново – разказа в подкаста си Анна. - Той изчисли, че са ми нужни две години подготовка. Отговорих му, че трябва първо да го обсъдя с мъжа ми“.

34-годишният нападател на Барселона обаче не бил във възторг от идеята. „Казах на Роберт, че ако не бях негова съпруга, вероятно щях да присъствам на подобно събитие“, призна г-жа Левандовска, която има медали от европейски и световни първенство в каратето.

 

Шефката на новата MMA Clout федерация в Полша Юлита Горска обаче е твърдо решена да привлече жена в своите галавечери, първата от които ще се състои на 5 август във Варшава. „Бих искала да вкара нови имена в играта, а през целия си живот съм се целила високо. Мечтаем си не само за Анна, която разполага с богат опит от каратето, но и да привлечем Роберт на галите ни. Аня е истински боец, ние организираме най-големите ММА събития в Европа, така че ще видим какво ще ни донесе бъдещето“, обясни Горска.

Междувременно на 22 юни Роберт и Анна отпразнуваха 10-годишнината от сватбата си. Двамата се запознават на спортен лагер през 2007-а и се сгодяват на Малдивите през 2011 г. „10 с Леви - красиво време. Обичам те, скъпи мой съпруже“, написа красавицата в Инстаграм, където се радва на 5,3 млн. последователи.

На 4 май голямата дъщеря в семейството – Клара, навърши 6 г. Малката Лаура пък стана на 3 г. на 6 май.