0

З вездата на Ферари Шарл Льоклер призна, че още не е гледал едноименната лента, чиято премиера беше на фестивала във Венеция на 31 август. Филмът на режисьора Майкъл Ман разказва за момент от живота на Енцо - основател на Скудерията и впоследствие на компанията за производство на автомобили Ферари.

Самият Льоклер увери в интервю пред „Кориере дела сера“, че никога не е мислил да сменя Ферари, който нарича „отбора на своя живот“. На въпроса дали би искал да се състезава във врeмената на Енцо, той отвърна: „Със сигурност. Неговият син Пиеро често ни разказва истории, които ни карат да мечтаем.“

26-годишният пилот разказа и за другата си страст – изкуството. „За съжаление нямам много време да му се посветя, но винаги съм имал много силна творческа страна: обичам изобразителното изкуство, музиката и архитектурата. Когато спра да се състезавам, те ще намерят много повече място в живота ми. В последните години ми е много трудно да ходя по музеи, защото ме спират на всяка крачка. Понякога ми се иска отново да съм "нормален" човек, да остана в сянка. Но тогава осъзнавам, че изживявам мечтата и не бих я заменил за нищо. Ако имам личен проблем, го споделям с моето семейство, с треньора си Андреа Ферари и със седемте приятели от детинство“, сподели Шарл, чиято мечтана ваканция е на сафари в Африка, където никога не е бил.

Колкото до това с кой от пилотите от миналото би карал, Льоклер отвърна: „Със Сена, татко винаги ми е говорил за него. Беше му идол. И също с Михаел Шумахер“.