0

Ш арл Льоклер открехна вратата към ново начинание, което няма нищо общо с Формула 1. Преди състезанието за Голямата награда на Шанхай този уикенд пилотът на Ферари представи своя марка сладолед.

Лакомството се предлага в пет различни вкуса и освен това ще бъде нискокалорично. Засега сладоледът ще се продава в Испания, но очакванията са в бъдеще да се утвърди и на световния пазар.

След представянето на сладоледа Льоклер реши да запознае последователите си и с новия член на домакинството. 26-годишният пилот публикува снимки на кученце и написа: „Добре дошъл у дома, бебе Лео“.

Милата животинка зарадва и любимата на състезателя Александра Сен Мльо. Студентката по история на изкуството и Льоклер започнаха връзка през миналата година. Феновете също не останаха безразлични към снимките на Лео. Някои дори се пошегуваха, че догодина кученцето ще се сдобие с другар в лицето на булдога Роско, домашен любимец на Люис Хамилтън. Препратката е ясна, тъй като от следващия сезон 7-кратният световен шампион във Ф1 ще се присъедини към екипа на Ферари.

Иначе Льоклер изрази увереност, че в Шанхай Ферари ще скъси разликата с лидерите от Ред Бул. „Мисля, че ще бъдем по-близо до тях (б.р. - Ред Бул) в състезанието, но нека видим. Доста силни сме тази година“, заяви роденият в Монако пилот.

Той и съотборникът от Ферари Карлос Сайнц са съответно трети и четвърти в класирането. Лидери са асовете на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес.

„До момента Карлос върши по-добра работа от мен. Той кара на много високо ниво, което според мен е страхотно за отбора”, похвали Льоклер съотборника си Сайнц.