0

Любовта не знае граници и пише невероятни истории. Специална глава в приказната книга ще бъде посветена на волейболния национал Симеон Добрев и Юлиана от Молдова.

Двамата сключиха брак на 13 ноември на остров Света Анастасия, само ден след завръщането от Галац (Румъния), където Нефтохимик игра квалификации за Шампионската лига. „Спах в автобуса на прибиране, а след това малко вкъщи, но бях много енергичен“, разказа пред „Телеграф“ либерото. Само на 22, той се чувства готов за семейство. „Знам, че сме млади, но сме достатъчно отговорни да взимаме решения. Така сме го почувствали, така сме направили“.

Когато планирали най-щастливия ден, влюбените били наясно, че може да се наложат промени в последния момент. „Искахме да е романтично и по-различно. Да запомним този специален момент, затова и се спряхме на Света Анастасия. Но беше рисковано, защото сме на морето. Можеше да има вълнение, дъжд и да не отидем. Час и половина преди заминаването човекът от острова ми написа, че нещата няма да се случат. Късметът винаги и бил с мен и бях позитивно настроен. Вярвах, че нещата ще се случат“, спомня си националът и признава, че и природата била с тях.

„Беше много красиво. Насладихме се и усетихме както тъмното време, така и слънчевото. Напуснахме острова под един прекрасен залез. Беше неописуемо, като в приказка“.

За свои кумове младоженците избрали Стефан Иванов, съотборник на Добрев от Нефтохимик, и неговата любима Теодора Христова. „Той е сред най-близките ми приятели. Видя, че не е толкова страшно да предложиш и направихме изненада. В един момент аз взех фотоапарата, а той падне на колене и поиска ръката на приятелката си“, разкри още шампионът с бургазлии.

Любовта им с Юлиана е прясна, но много силна. Красавицата е от Молдова и дошла у нас преди година да работи в кетъринга на софийски хотел. Именно там двамата се срещнали през лятото по време на лагер на националния отбор. „Като я видях, си глътнах граматиката, но някак си проведох разговор. Беше любов от пръв поглед. На на първата среща й казах: „Да знаеш, че ще ми станеш жена“. Тя се засмя, но така и стана. Нали знаете - който не е луд, не е нормален“.

Симеон чака съпругата си да се премести при негов Бургас, тъй като вече е подала предизвестие за напускане. „Работата й е натоварена, става се рано. Но това я прави по-силна, много е оправна, винаги гледа нещата да са изпипани. Старае се и е много истинска. А и госпожа Добрева й отива“, заявява с гордост за своето момиче волейболистът.