0

Л ивърпул обяви за продажба къщата на Юрген Клоп, след като наследникът му Арне Слот е отказал да се пренесе там, пише „Сън“. Мърсисайдци искат за нея 4 милиона британски лири. Имотът разполага с три всекидневни, стая за игри, басейн, двуетажна фитнес зала, солариум, джакузи, сауна и кино.
 
Новият треньор на Ливърпул и съпругата му Мирям рагледали красивия дом, но след кратък размисъл избрали друго жилище.
 
„На Арне Слот му беше предложено да се пренесе в къщата, когато пое Ливърпул през лятото, но той избра да живее другаде. В резултат на това клубът реши да намали загубите си“, твърди източник на „Сън“. 


 
Къщата, разположена във Формби, Мърсисайд, била закупена през 2005 г. от Стивън Джерард. Когато легендата на „червените“ замина за американския ЛА Галакси през 2015 г., той я продава на новия треньор на Ливърпул - Брендън Роджърс. Специалистът беше уволнен през октомври, но запази имота и го даде под наем на Клоп.
 
През 2019 г. Ливърпул го купи като инвестиция и позволи на 57-годишния германец да продължи да живее там, без да плаща наем. Клоп и съпругата му Ула често били засичани в местна кръчма, където неведнъж споменавали, че живеят в уникален разкош.

Източник gong.bg