0

Г ригор Димитров ще получи нежна подсилка за зверските му тренировки в снега във френските Алпи, съобщава „Телеграф“. Гришо демонстрира воля и отличен плувен стил в открит басейн при нулева температура на въздуха.

 

Сега към него се присъединява и приятелката му Лолита Османова. Тя изкара едноседмична ваканция на топло в Аликанте (Исп) заедно с най-добрата си приятелка Анна Комлева. С тази топлина тя ще сгрява Григор в суровите планински условия.

 

Димитров ще стартира новия сезон с участие на турнира от сериите АТП 250 в Мелбърн. Това стана ясно, след като организаторите обявиха списъка със заявени играчи за надпреварата на твърди кортове, срещите в основната схема на която ще се играят от 4 до 9 януари. Григор, който е 28-и в световната ранглиста в момента, ще бъде поставен под номер 3. Водач в схемата е 20-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал (Испания). Надал, който е шести в света, ще се завърне в Тура за първи път от началото на август, след което не игра заради контузия.

Междувременно два от мачовете на българина сред 10-те най-добри двубои през 2021 г. В класацията на „Евроспорт“. На 9-о място се нареди полуфиналът на Гришо срещу Каспер Рууд в Сан Диего, където той изпусна с 4:6, 6:4, 4:6 десетия в света норвежец. На осма позиция е 1/8-финалната битка на българина с Александър Зверев в Париж, която завърши с победа 6:7 (4), 7:6 (3), 3:6 за третия в ранглистата.

Специалистите от „Евроспорт“ избраха за най-добър мач през 2021 г. финала в Барселона на червени кортове, в който Рафаел Надал се наложи с 6:4, 6:7, 7:5 над Стефанос Циципас.