0

Т ържествено честване на 100 години футбол в град Павликени зарадва стотици.  На градския стадион „Ганчо Панов“ се събраха ветерани, футболни деятели, запалянковци и гости, за да почетат едновековния юбилей от създаването на първия футболен клуб в града. Проливният дъжд не намали емоциите от празника.

На празника присъстваха и председателят на Общински съвет – Павликени Христо Кавалски и общински съветници, изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, техническият директор на Лудогорец Козмин Моци, председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев, както и футболни ветерани, треньори, съдии, футболни деятели от Павликени.

„Вие сте хората, които пазите традициите на българския футбол, защото вие сте в основата на пирамидата на българския футбол. Най-искрено желая да продължите да развивате този любим спорт, който много хора обичат. В лицето на Лудогорец имате голям приятел“, каза Петричев. Той подари благодарствен плакет на инж. Емануил Манолов. Златни, сребърни и бронзови почетни значки от Българския футболен съюз връчи председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново  Бончо Генчев. С поздравителни адреси към празнуващите се обърна президентът на БФС Борислав Михайлов Кулминацията на вечерта беше двубой между Павликени и Лудогорец II.

Иначе от Лудогорец донесоха шампионския си трофей от сезон 2021/22 за празненствата в Павликени, като малки и големи се снимаха с него.